Само 3 хиляди английски фенове ще посетят Европейското първенство в Полша и Украйна през лятото. Това е факт, тъй като повечето привърженици не могат да си позволят подобно пътуване.

Причина за липсата на сериозен интерес са високите цени на хотели и голямата дистанция. Средната цена за стая в Украйна за мачовете на Англия от груповата фаза е около 250 евро на човек за нощ. От ФА са продали само половината от своите 7 800 билета, които имат на разположение за „Донбас Арена“, който е с капацитет 52 518 зрители.

„Дори феновете, които обикновено пътуват, не са заинтересовани“, заяви говорителят на федерацията на футболните фенове Кевин Милс. „Практическите трудности да стигнеш дотам, пътуването между съораженията, високите цени на нощувка и икономическата ситуация са се съчетали, за да ударят продажбата на билети.“

„Първият мач, Франция – Англия в Донецк, е този, за който имат истински проблеми да продадат билетите. Мачът с Швеция е по-добре, защото е в петък, но като цяло ще има по-малко английски фенове, отколкото на всяко едно Европейско първенство в близката история“, допълни Милс.