Изгряващата иранска ММА звезда е загинала при катастрофа с мотоциклет на тайландски остров. 23-годишният състезател по муай-тай Фарияр Аминипур е ударил главата си в тротоар при падане докато карал мотоциклета си "Ямаха" през тунел на остров Пукет.

Служителите на полицейския участък в Чалонг са били уведомени за произшествието в 8:08 ч. в четвъртък, съобщават полицаите. Малко след това те пристигнали на мястото на инцидента и открили тялото на боксьора в локва кръв.

Фарияр е откаран в болницата в Чалонг, но по-късно е обявен за мъртъв поради тежка рана на главата. Първоначалните полицейски разследвания сочат, че той е изгубил контрол над мотоциклета си, докато се е движел в тунела. Твърди се, че мотора се е ударил в бордюра, преди да катастрофира.

Властите са в контакт с посолството на Иран за репатрирането на тленните му останки в родината му. Полицейски подполковник заяви: "Проверяваме камерите за видеонаблюдение и разговаряме със свидетели, за да разберем как се е случило произшествието. Засега не смятаме, че в инцидента са участвали други превозни средства“.

"Изключително талантливият" боксьор беше изгряваща звезда на сцената на муай-тай. Той се е сражавал в пет мача за ONE Championship, като е спечелил четири двубоя срещу високопоставени съперници.

Претърпя поражение в последния си мач, който беше срещу Кулабдам Сор Джор Пик Утай на ONE Friday Fights 46 на 22 декември.