Поразителният феномен Лара Фернандес е класически пример за боец, който олицетворява старата боксова поговорка на Мохамед Али за "пърхане като пеперуда, ужилване като пчела". Фернандес ще може напълно да покаже заплашителния си грациозен характер, когато се срещне с Джанет Тод в минималната категория на Муай-тай в ONE 159: Де Ридер срещу Бигдаш. Събитието ще се проведе в Сингапур на 22 юли. Испанската звезда, в интервю за ONE Championship, каза, че тя е типично дете, което се радва да спортува. Тя е била влюбена в танците, преди в крайна сметка да намери страстта си по Муай-Тай.

„Винаги съм обичала да спортувам“ казва Фернандес. „Когато бях малка, излизах на улицата, за да играя футбол и волейбол, а също обичах да танцувам. Танцувах фънки, но обичах всякакъв вид танци. Всъщност все още го правя! Преди се наслаждавах на танците на различни места."

Фернандес, която е родена и отгледана в испанския град Себола поема по своя път в света на бойните изкуства. 26-годишната млада жена обаче призна, че танците остават едно от любимите й занимания. Тя разкри, че дори е искала да стане професионален танцьор в един момент, но в крайна сметка избира да се отдаде на Муай-Тай.

Безгрижната испанка се докосва за пръв път до Муай-Тай, когато е на 15 години, след като в родния й град е организирано събитие. Любопитна за спорта, тя прави своя първи опит: "Открих Муай-Тай за първи път на събитие, което се състоя в моя град. Толкова привлече вниманието ми, че исках да го пробвам. Ако трябва да бъда честна, дори не знам какво ме накара да се влюбя в него. Просто исках да го пробвам, започнах да тренирам и оттогава не съм спирала."

Лара Фернандес успява да израсне сама в спорта, като в крайна сметка държи световни титли както на WBC Муай-тай, така и на ISKA. Да стане световен шампион на ONE Championship обаче все още е крайната цел на Фернандес.

Тя би могла да се доближи до заветната цел, когато дебютира в ONE Championship срещу Джанет Тод.

Сега, когато оформянето на документацията за промоцията й в ONE Championship е на финала, Пица пауър е готова да покаже уникалния си почерк на световната сцена: "Подписването с ONE Championship е като да стигнеш на върха в спорта. Аз съм супер щастлива, супер развълнувана. Най-голямата ми мечта беше да бъда сред най-добрите бойци и сега, когато съм тук, е чудесна мотивация да продължа и някой ден да ги победя всичките. Работя усърдно всеки ден. Наистина вярвам, че сега съм на същото ниво."