Второто издание на бойната верига за бокс без ръкавици - BKFC, ни направи свидетели на страхотно зрелище. Събитието в "Арена София" предложи неверочтни мачове, които ще се помнят дълго.

Мейнивента между Калоян Колев и Тони Маркулев се превърна в спектакъл за зрителите, след като двамата се попиляха от бой. В рамките на пет рунда хвърчаха удари и кръв, а публиката със сигурност беше в екстаз.

В края съдиите отсъдиха победа за Тони Маркулев, но огромни суперлативи заслужи и Калоян Колев.

Васо Бакочевич победи Рамадан Нооман след изтощителни 5 рунда.

Сърбинът Васо Бакочевич заложи на интересна стратегия в първи рунд, като се наведе много ниско и опитваше да изненада Нооман. 

Във втория рунд Бакочевич заби зловещо дясно кроше, което буквално преобърна Нооман.

Без много зрелище премина и третата част от мача, но в четвъртата Бакочевич започна да вдига темпото и да вкарва удари, които да му спечелят срещата.

В последния пети рунд сърбинът започна с ъперкъти в главата и в тялото на Нооман. Множество клинчове сложиха край на срещата, а съдиите прецениха, че победата трябва да отиде за Васо Бакочевич

Равенство между Зораб Азимов и Веселин Иванов

В първият рунд се видя, че Иванов влиза в двубоя като фаворит, но Азимов заложи на мръсна игра и нанесе няколко опасни крошета. 

Втория рунд беше сравнително спокоен, като Азимов се опитваше да забавя темпото и да руши играта, което не позволяваше на Иванов да се разгърне.

Третата част беше солидна за "лудия", който вкара тежки удари, а съперникът му беше накзаан с 1 точка за непозволен удар в задната част на тила. 

Финалните два рунда измориха азимов и Веско "лудия" успя да се възползва от това. Срещата обаче премина без сериозни аркади за двамата и съдиите трябваше да определят победителя. 

Такъв обаче нямаше и срещата завърши при реми.

Юнус Батан - Живко Стоименов

Първият рунд премина равностойно и без сериозни наранаявания за двамата. Последва втори рунд, който беше далеч по-активен за стоименов, който с течение на времето започваше да се чувства все по-комфортно. Проблем дойде в последните секудни, когато българинът беше ударен лошо тточно с удрянето на гонга.

 В третата част Живко тръгна в атака, но веднага Батан го блокира с хубав удар. Тактическите действия на Юнус продължиха и той достигна до трети нокдаун. 

В четвъртия рунд Батан повали за четвърти път Стоименов и това сложи край на срещата.

Доминик Есторер - Стийв Паш

Още в първи Рунд Стийв Паш с ляво кроше прати в нокдаун своя противник, но малко по-късно Есторер също повали Паш. Точно в последната секунда от рунда Есторер нацели Паш, който повече не успя да стане. Останаха съмнения, че Есторер е нацелил задната част на тила на своя противник, но победата остана за германеца.

Мехди Барги с бърза победа срещу Николай Алексиев

Барги се изразходва много усилия в началото на рунда, но след като събра сили вкара няколко удара, които избиха гумата от устата на Алексиев. Бълагринът падна в нокдаун, публиката се опита да му помогне да се изправи, но това не се случи и иранецът спечели бързо срещата. 

Станой Табаков нокаутира Петр Беранек

Станой Табаков по прякор "Кобрата" се завърна на ринга след 6 годишна пауза. Мачът му срещу Петр Беранек започна силно за бившия спаринг партньор на Благой Иванов - Багата. 

Той беше разклатен с разбит нос и нокдаун, но в ответната атака "Кобрата" с жесток десен оувърхенд в брадичката отнесе в нокаут Беранек. 

Така Табаков направи мечтано завръщане в бойните спортове.

Ангел Петков победи Фелипе Мая в мач с много кръв

Феипе Мая започна вихрено и опита със скоростни удари да уплаши Петков. Българинът обаче с по малко услия нанесе повече щети и достигна до нокдаун в средата на първи рунд. В последните секунди двамата бяха доста разклатени след размяна на тежки крошета.

Вторият рунд продължи с надменно повдение на Мая, но Ангел Петков разцепи от бой главата на бразилеца, който едва издържа до края на рунда.

Мачът заприлича на уличен бой, като постоянно хвърчаха удари, които не намираха целта. В края дясното око на Фелипе се затвори, а Петков се размина с аркада на веждата.

До края и двамата бяха на ръба на силите си, но продълаваха да се раздават на ринга. В последния пети рунд Петков сякаш получи счупване в пръстите, което не му позволи да атакува пълноценно.

След 5 уникални рунда съдиите трябваше да определят победителя и това се оказа 

Илиян Андриянов отнесе Томас Войтела още в първи рунд

Двамата най-млади участници на днешното събитие запончнаха много нахъсано. Бойците дебнеха подходящ момент за удар и десйтваха внимателно в началото. 

Адрианов обаче нанесе удар с дясната ръка в окото на Войтела, който го повали на земята и мачът приключи с нокдаун за талантливия българин.

Никол Шефер победи Даниела Граф в историческата първа дамска бита на BKFC България 

41-годишната Даниела Граф изпитваше трудности в началото. По-младата Шефер заложи на удари в тялото, с които да разкати противника. Това откри главата на Граф и тя получи серия от крошета в края на рунд №1.

Шефер продължи с мощни удари в ребрата, които буквално свиха на две Граф, която обаче беше спасена във втория рунд от финалния гонг.

По-време на почивката обаче от ъгъла на Даниела Граф прецениха, че срещата няма да продължи и Никол Шефер спечели първата женска битка в BKFC в България.

Руслан Токтаров победи Здравко Димитров със съдийско решение

Здравко Димитров се включи на пожар в този дуел и буквално спаси срещата, след като титулярният съперник на Токтаров получи пробем с окото часове преди днешната галавечер. 

В началото Българинът покза добри удари, но първият рунд със сигурност отиде на сметката на Токтаров с попадения, които създадоха аркада на лицето на Димитров.

Още в началото на втория рунд цялото лице на Димитров бе обляно с кръв. Все пак Здравко се задържа в мача и той навлезе в трети рунд.

Там събитията леко се промениха, като в края Димитров нанесе няколко ъперкъта в главата на своя опонент. 

Четвъртият рунд започна зрелищно! Двамата си размениха по един нокдаун, но този на Димитров разклати сериозно Токтаров, а публиката в "Арена София" избухна.

Последният рунд също завърши с без нокаут и се стигна до съдиийско решение. То обаче беше в полза на Руслан Токтаров.

Емил Енчев нокаутира Сакис Земпалос за 40 секунди

Вечерта откриха родният представител Емил Енчев и Сакис Зампелос от Гърция. Българинът започна с нокдаун след само 5 секунди. Последва още един хубав удар и втори нокдаун. Още с изправянето си обаче Зампелос беше повален за трети път, при което съдията сложи край на мача.

Ето и пълния списък със срещи.

Тони Маркулев - Калоян Колев (Главна битка)

Рамадан Нооман - Васо Бакочевич

Зораб Азимов - Веселин Иванов

Юнус Батан - Живко Стоименов

Доминик Есторер - Стийв Паш

Мехди Барги - Николай Алексиев

Петр Беранек - Станой Табаков

Фелипе Мая - Ангел Петков

Томас Войтела - Илиян Андриянов

Никол Шефер - Даниела Граф

Руслан Токтаров - Здравко Димитров

Сакис Зампелос - Емил Енчев