След десетилетия упорита работа и всеотдайност, американският кикбокс вече е призната спортна организация (RSO) от Американския олимпийски комитет (AOC). Това е поредната положителна стъпка за влизането на бойния спорт в програмата на Игрите в Лос Анжелис пред 2028 година.
 
Американският олимпийски комитет (AOC) прие официално за свои членове пет спортни организации. Това са кикбокс, муай тай, крикет, лакрос и мажоретния спорт. Статутът на новоприетите членове влиза в сила незабавно.  
 
 „Благодарим на президента на USA Kickboxing, Роб Збилски, WAKO IF и целия екип на USA Kickboxing за тяхната помощ да се случи това и за това, че вложиха безброй часове работа, за да получат това приемане.“
 
Това е голяма новина за кикбокса, който в момента е на мониторинг към Международния олимпийски комитет. До момента 131 държави членки на Международната федерация по Кикбокс ВАКО са признати от техните министерства и олимпийски комитети.
 
Днес ръководството на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай входира официално писмо в Българския Олимпийски Комитет и Министерството на младежта и спорта. То е насочено към признаването и приемането на бойния спорт като член и на родната организация БОК.