Муай-тай боецът Антони Дюран обяви, че се оттегля от спорта, след като последния му съперник почина от удар получен от французина. Тайландският боец Фанфет Фандунгчай загина сед мача с Дюран на 15 юли. 25-годишният тайландец получи брутален лакът в челюстта в петия рунд на мача им.

Фадунгчай удари главата си в земята и изпадна в безсъзнание. ММА боеца веднага бе откаран в болница в Банкок, но лекарите обявиха мозъчна смърт заради сериозен кръвоизлив в мозъка. Фадунгчай 9 дни бе държан жив от машини преди да почине миналия уикенд.

Дюран обяви оттеглянето от спорта след кончината на съперника си, защото се чувства отговорен за смъртта му.

„Знам, че не съм отговорен за това, което се случи, но не мога да спра да мисля за рисковете. В един момент трябва да очакваш нещо такова да се случи. Това е голям шок, може би е получил много удари преди нашия мач. Бихме се пет рунда и това бе един от последните ми удари… Разбира се, че се чувствам отговорен. Никой не може да премахне това от главата ми“, написа във Фейсбук Дюран.

„Въпреки всички послания и съобщения, които получих в опит да ме ободрят, аз съм много тъжен. Неочаквано е, но е съдба. Нямам право да и се противопоставям. Надявам се, че той почива в мир. Обещавам на майка му, жена му и малкото им момиче да им помагам финансово докато не ми кажат, че вече нямат нужда от това. Това бе 28-ия ми бой и последен за мен. Няма да се върна повече. Благодаря на всички и съжалявам тези, които са жертвали толкова много, за да ме видят на върха“, завършва Дюран.