Джон Джоунс най-вероятно ще се завърне в октагона през декември след като вече три години е извън играта. Звездата на UFC е на път да се завърне с огромен сблъсък във вечерта на UFC 282 когато основния бой е межсу Иржи Прохазка и Гловър Тешейра.  Събитието ще се проведе на 10 декември.

Според слуховете Джон Джоунс може да се изправи срещу Стипе Миочич като преговорите са в напреднала фаза. Ако този сблъсък не може да се договори се очаква Джоунс да срещне бившия шампион в тежка категория Франсис Нгану през март.

„Ако се стигне до договорка Джоунс – Миочич ще е водещият мач за UFC 282 на 10 декември. Ако не се получи остава Прохазка – Тешейра 2. Ако обаче не се стигне до разбирателство Джоунс ще се бие с Нгану през март, ако Нгану се завърне”, написа журналиста Ариел Хелуани.

Джон Джоунс  не е излизал на октагона от UFC 242 през февруари 2020 г. Тогава той победи Доминик Рейес. И тримата от тежка категория – Джоунс, Миочич и Нгану изкараха сериозен период извън ММА и не е ясно дали ще се върнат скоро.