Легендата на футболния Уулвърхемптън Карл Икеме спечели дебюта си като боец от ММА в Raw Grappling Championship. Бившият вратар бе принуден да се откаже от играта с топка през 2018 г., когато беше само на 32 г., заради дълга битка с рака.

4 години по-късно Икеме отново се състезава. Само че на ринга 36-годишният атлет има съвсем различна задача и се справи добре в дебюта си. Той победи Фуад Ахмед в първото издание на Raw Grappling Championship в Лондон.

Спортът е основно базиран върху бразилското бойно изкуство Жиу Жицу, като Икеме изполва солидно способностите си в боя на земя. Бившият вратар спечели с резултат 4:0.

Икеме записа 274 мача в английския футбол, като над 200 от тях бяха с екипа на Уулвърхемптън. Той се присъедини към Вълците през 2000 г., когато бе едва на 14 г. Вратарят спечели 2 промоции и игра 10 пъти за националния тим на Нигерия.

Бившият страж бе опериран от рак на тестисите. Когато обяви решението си да се оттегли от футбола Икеме заяви: „Говорих с доктора и той ме посъветва да се откажа, защото лечението се отразява на тялото ми. Не мога да рискувам да опитвам да се върна. Трябва да съм тук за децата ми и семейството ми“.

Сега Икеме е регистриран в бразилската федерация по жиу-жицу в супертежка категория.