Един от най-активните и успешни български боксьори, Йосиф Панов - Пепелянката, се качва отново на ринга в MAX FIGHT 47 на 12-ти ноември.

25-годишният плевенчанин се готви усилено за предстоящата си среща, тъй като тя е стъпало към поставените от него и неговия екип по-високи цели.

"Готвя се в Плевен в нашата зала "Мизия 80" заедно с моя треньор Александър Владимиров. За помощник треньор сме извикали добър боксьор от Украйна - доста корав боксьор с много записани нокаути."

Панов се отнася изключително сериозно към подготовката си за тази среща, тъй като в нея се изправя срещу унгареца Оскар Фико, който има сериозни постижения на ринга - 33 победи, от които 17 с нокаут.

"Това, което сме видяли от Оскар Фико е, че е доста нестандартен боксьор. Малко по-крив. Тръгва изненадващо със силната си ръка. Трябва да бъдем много внимателни, особено първите няколко рунда. Той има голям опит зад гърба си, много мачове и титла и нямам търпение да дойде деня на битката."

Но трудния съперник не е единственото предизвикателство пред Панов в тази битка.

"Ще играем с малък размер и за пръв път ще играя в долната за мен категория. Интересно ми е как ще се чувствам и дали ще имам сила, защото все пак ще свалям доста килограми."

Заедно със своя екип Йосиф прави равносметки и изводи след всяка своя среща и заедно правят промени дори в малките детайли от играта на боксьора. Всичко това е с цел усъвършенстване и достигане до двубой за европейска титла.

"Ако успея да победя на тази среща планът е да излизам само срещу боксьори, които скоростно да ме изстрелят нагоре в ранглистата. И там заедно с моя мениджър Васко Алексеев ще атакуваме една от международните титли. Дистанцията и начина ми на игра - избирам да се боксирам, а не да се бия.
''Променям и своевременно нещата по време на мач. Често се случва да работим с треньора ми по едно нещо, а по време на двубоя се налага да сменим тактиката. Слушам треньора си и спазвам внимателно това, което ми казва и това ни носи успех."

Напоследък сме свикнали в големите битки, които се тиражират от масовите медии по света, да виждаме боксьори, които правят какви ли не циркове, за да привлекат внимание и да си осигурят атрактивен двубой с добри хонорари и медйно отразяване.

Панов е наясно, че това е част от играта, но само тогава, когато боецът може да подкрепи с действия на ринга заканите и приказките преди двубоя.

"Много е хубаво когато има вражда и предварителен интерес за дадена битка. Но това се случва от самосебе си.

Когато един спортист иска да успее, той трябва да се труди повече в залата и да изготвя стратегията си за своя противник. Когато искаш да ядосаш някой, трябва да си убеден, че искаш това. После на ринга трябва да подкрепиш думите си с действия. Не можеш да говориш празни приказки, трябва да има с какво да покриеш това, което говориш.

Враждата трябва да е реална, а не само да се говори и да се бълват празни обиди. Някой път ми става смешно, защото примерно на нашия спорт не ни отива да се обиждаме и плюеме чак толкова. Заканите може да са нещо хубаво, но след това трябва да си задължен като влезеш на ринга не само да говориш, а и да го изпълниш.

Аз съм такъв човек, че когато говоря, после на ринга го изпълнявам. Затова винаги си меря приказките, защото знам че после в ринга всичко може да се случи."
Панов е премерен и в приказките си за Оскар Фико:

"Добре дошъл си в България. Ще те посрещнем много добре и ще си прекараш хубаво в нашата страна, но не и на ринга с мен. Ще си тръгнеш много разочарован."

MMA Bulgaria