Дебютът на Еди Хол в ММА завърши с хаос, тъй като британският силен мъж спечели победа с нокаут в странна схватка в петък вечер. Бившият победител в конкурса "Най-силният мъж в света" се състезава в уникална схватка двама срещу един за първия си мач в ММА на събитието на Световната лига за борба за зроди в зала "Кинг Джордж" в Блекбърн.

Хол се изправи срещу суперзвездите от TikTok Джамил и Джамел Нефати - известни още като братята Нефати - и претегли значително двамата си опоненти. Полското дуо се включи в битката с общо тегло от 130 кг срещу огромното предимство на Хол от 169,5 кг.

Това предимство в крайна сметка си каза думата, тъй като Хол спечели битката с брутален нокаут на противниците си в хаотичния трети рунд. Първите два рунда бяха малко предпазливи, като братята обикаляха около силовака, без да влизат в битка.

Хол крещеше на двойката да "Просто направете нещо", но вторият рунд последва примера, докато публиката освиркваше с недоволство. В третия рунд обаче се разрази адът, когато Хол се впусна в бой и унищожи двете звезди на социалните медии.

Първо повали единия от братята на пода, а другият получи силова бомба от "Звяра". След като се изправи от бомбата, братът Нефати попадна право в дясното кроше и бе свален на земята.

Нещата обаче не свършиха дотук, тъй като след това другият брат получи свой собствен удар от Хол, а мачът беше прекратен едва когато Хол свали противника си със серия удари на земята.

След това шампионът по силов трибой беше обявен за победител, като надви двамата си опоненти, които са следени от милиони хора в своите социални платформи. Това не е първият път, в който 36-годишният мъж се състезава в бойни спортове, като през 2022 г. вече е излизал на боксовата арена при поражението си от Хафтор Бьорнсон.

Освен че е многократен победител в състезания по силов трибой, Хол си е извоювал и кариера на знаменитост благодарение на канала си в YouTube, който включва видеоклипове, посветени на хранителни предизвикателства, фитнес и тренировки с тежести.