Резултатите на представителния отбор на ФК Миньор не са на желаното ниво, заявяват от ръководството на клуба в официално становище, което бе представено днес пред Общинския съвет. Това се дължало на редица обективни и субективни причини, сред които на първо място е световната пандемия от Ковид 19. Служебното влизане на отбора в професионалната Втора лига било съпътствано с не малък стрес около адаптацията на сравнително младия отбор с новите, по-високи изисквания в групата.

През цялата пролет са липсвали официални срещи, което попречило за добиване на реална представа за нивото на подготовка и възможностите на наличните футболисти за изява в по-горната група.

Спортно-техническият щаб се е доверил на досегашните състезатели,като привлякъл и няколко нови попълнения.

През лятото клубът е бил сред първите, пострадали от коронавируса, което нарушило сериозно подготовката на футболистите, подчертават ръководителите на "жълто-черните".

"Отборът бе поставен под двуседмична карантина заради 13 заразени състезатели.Въпреки това,Миньор тръгна добре в първенството", смятат от клуба.В течение на сезона обаче се заредили негативни резултати, което довело до треньорската смяна.В движение са привлечени трима опитни футболисти с цел вдигане на нивото на игра.

"Една от обективните причини за поредицата загуби в края на полусезона беше и изключително големият брой контузени футболисти.Това на практика принуди новият старши треньор да експериментира с цел "закърпване на положението", твърдят от Миньор.В този период, освен травмите не е било възможно да се използват още петима /5/ от играчите, дали положителни проби за Ковид 19 при регулярните ежемесечни ПСР тестове на футболистите.Задължителните изследвания при положителен тест допълнително са натоварили бюджета на клуба.


За издръжката на отбора през 2020 г. Общински съвет - Перник утвърди субсидия в размер на 250 000 лв., което е 50 процента от гласуваната рамка на финансовите средства, предназначени за спортна дейност.

С качването на едно ниво нагоре на ФК Миньор драстично са се повишили и разходите за издръжка на отбора. Повечето от мачовете от първенството се играли при закрити врати, а липсата на публика увеличила финансовата тежест за клуба.