На днешното си редовно заседание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие предложението на първия вицепрезидент на централата Емил Костадинов за оказване на помощ към аматьорските футболни клубове, членове на БФС, за справяне с последствията от пандемията от COVID-19.

14 снимки

За целта ще бъдат закупени 100 комплекта пособия за учебно-тренировъчна дейност, които ще бъдат предоставени на клубове в сферата на детско-юношеския футбол. Допълнително за реализацията на програми в сферата на масовия футбол ще бъдат предоставени 1000 броя топки, 100 комплекта мрежи и 20 комплекта пособия за учебно-тренировъчна дейност по проекта "Безплатни тренировки".
БФС също така ще продължи да поема съдийските и делегатските такси на отборите, участници в елитните юношески групи U19, U17 и U15, през този и през следващия сезон.
Членовете на ИК одобриха нови 57 футболни клуба за членове на БФС и единодушно гласуваха за отпадането на общо 116 клуба, които до момента бяха част от системата на съюза, поради неизпълнение на задълженията, установени в чл. 29 от Устава на БФС.

Приет бе и Колективен трудов договор, изготвен съвместно от БФС, ПФЛ и Асоциацията на българските футболисти, според който минималното месечно трудово възнаграждение на професионален футболист от Първа професионална лига се фиксира на 1500 лв., а на професионален футболист от Втора професионална лига - на 800 лв. Договорът влиза в сила от септември 2020 г. и е със срок на действие 2 години.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.