Янислав Димитров е едно от поредните футболни открития на Варна. През този сезон той има повод за радост, тъй като бе извикан в дублиращия тим на „соколите“, въпреки своите 17 години (роден 2006 година) и e част от подмладения втори тим на Спартак. Младият футболист играе на един твърде дефицитен пост като ляв краен бранител.

Янислав открито говори за предизвикателството да играе в дублиращия тим и голямата си мечта:

„Започнах с футбола на 10-годишна възраст в Обзор при моя първи треньор Искрен Николов. Година по-късно се озовах в Спартак Варна. Голямо значение за моето израстване през годините като играч оказаха треньорите Стефан Дончев и Тихомир Кънев. Преминах през отделните юношески формации на клуба. Стъпка по стъпка се опитвам да вървя нагоре, да се старая в тренировките и да се усъвършенствам.

Сега пред мен и моите съотборници от дублиращия тим има една задача. Трябва да спечелим промоция за Втора лигa, но това няма да е лесно. Основни конкуренти ще ни бъдат Септември Тервел и Фратрия. И другите отбори са добре подготвени, така че ни очаква здрава битка за първото място“, сподели младият талант на спартаклии.

„Голямата ми мечта е един ден да дебютирам и за представителния тим на „соколите“. Това зависи от мен и от моето отношение към тренировъчния процес и изискванията на треньора. За момента съм доволен, че ми се дава шанс да съм във втория тим на Спартак. Това е крачка напред за мен, но съм наясно, че във футбола нищо не се дава даром.

Трябва да се работи здраво, за да се постигат мечите. На поста, на който играя, като ляв бранител, съм се възхищавал винаги от Роберто Карлос, който е еталон за мен. От българските играчи много харесвам играта на Виктор Митев от Спартак Варна като ляв халф бек. С борбеността си и големия си хъс е пример за това как трябва да изглежда един ляв защитник“, каза още Янислав пред vsport.