Бившият футболист на Левски и Лудогорец, Тихомир Димитров, разказа за бруталната измама, на която е станал жертва. В интервю за „Мач Телеграф“, Димитров сподели своето разочарование от футболни агенти, които го подлъгали с обещания за кариера в чужбина.

Димитров, който има четири мача за първия отбор и 108 за втория отбор на Лудогорец, разказа как е получил оферта от италианския клуб Кастровилари от Серия Д, докато играел за Спортист Своге. В последния момент на зимния трансферен прозорец, младият футболист решава да приеме предложението и да се опита да пробие в чужбина.

„Първите дни всичко изглеждаше нормално. Подписах договор, който бе само на италиански език, по препоръка на познат. Но скоро след това се оказа, че няма да получа обещаните пари. За половин година взех само 500 евро, и то в края на периода, за да мога да се прибера“, сподели Димитров. Той добави, че е живял в мизерни условия, без телевизия и интернет, като разчитал на парични помощи от приятели и близки, за да преживява.

Въпреки тежките условия, младият защитник решава да остане и да продължи да се бори. „Записах 9 от общо около 15 мача, въпреки че близките ми казваха да се върна. Знаех, че ако се върна, няма къде да играя, затова стиснах зъби“, обясни той.

Ситуацията се повторила и през лятото, когато агенти отново му обещали да намерят нов отбор. В крайна сметка, след като българското първенство вече започнало, той получил оферта, но условията не били приемливи. „Отказаха да ми вдигнат заплатата с 200 евро и дори ме попитаха нагло защо ми трябват тези пари“, добави той.

„Бях измамен и с комисионна от 1000 евро, която дадохме на доверие. Явно всички са в схемата“, сподели разочарованият футболист.

Тихомир Димитров завърши с предупреждение към младите футболисти: „Бъдете внимателни, не се доверявайте лесно и не бързайте. Всеки може да обещае нещо и да не го изпълни.“

В момента Димитров поддържа форма с Рилски Спортист и търси възможност да продължи кариерата си в отбор от Първа или Втора лига.