Легендата на Спартак Варна Пламен Казаков изрази задоволство от успешния старт на неговия роден клуб във Втора лига. Обновеният тим на „соколите“ спечели с 2:1 срещу първенеца през миналия сезон в групата ЦСКА 1948 II на своя стадион във Варна.

„Първият мач винаги е най-труден, а отделно срещу нас беше силен съперник. Това, което видях от Спартак обаче, определено ми хареса и ме направи щастлив. Въпреки че новия ни отбор в момента се изгражда, момчетата направиха добри комбинации и разигравания, имаха контрол върху топката и мача през цялото време, създадоха и доста голови положения. Най-важно в един първи двубой от сезона е резултатът да бъде положителен, но е хубаво също, че и във футболно отношение бяхме на ниво“, каза Казаков.

„Радващо е, че Ахмед Ахмедов загатна, че може да се превърне в този водач на атаката, от който дълго имахме нужда. Той е играл за силни отбори в елита, има безспорни качества и опит, експлозивен е и умее да играе с двата крака, а видяхме, че може да вкарва и с глава. Оттук нататък очаквам Спартак да продължи да побеждава и да изнася стилни продукции“, каза още Казаков.

Днес той лети със съпругата си и техни близки за САЩ за сватбата на сина му Драгомир Казаков.