Легендата на българския футбол Христо Стоичков остро разкритикува случилото се на "Лаута" по време на мача между Локомотив Пловдив и ЦСКА от 17-ия кръг на Първа лига.

Бившият голмайстор на "червените" осъди проявите на ултрасите от сектор "Г", които нахлуха на терена и влязоха в ръкопашен бой с привържениците на домакините пред БНТ.

"Не съм привърженик и най-малко ще бъдат критикувани от моя страна за това, което стана - да излизат на пистата, да има кървища, да има насилие, да има побоища. Това не е футбол. Това не е моята публика, това не е моята публика", категоричен бе Камата.

"Аз съм свикнал публиката на ЦСКА да я виждам усмихната, загрижена, да подкрепя отбора. Това, че излизат там някакви си, това са провокатори. ЦСКА е символ на България. Искам ЦСКА да стане шампион. Сигурен съм, че ЦСКА ще стане шампион тази година", каза още Христо Стоичков.

Припомняме, че впоследствие стана ясно, че тарторът на руската група „Банда Тука“ Максим Тук се оказа главният виновник за ексцесиите на стадион "Локомотив". Тук бе осъден на 10 дни, които да прекара в структурата на МВР, а също така е със забрана да посещава мачове в България за 1 година.

Батални сцени в Пловдив, има ранени и задържани

Делегатът на БФС: Феновете на ЦСКА нахлуха първи на терена

"Конгресът на БФС въобще не ме интересува", допълни Стоичков.

"Не, няма да се кандидатирам. Защото не искам. Ясно е къде съм в момента, имам дългосрочен договор, а и в Маями е много по-спокойно", добави Стоичков.

"Поддържам връзка с Петър Хубчев. Ние работихме заедно в националния, когато аз бях. Знам неговите качества и мислене. Познавам и начина му на работа. Единствено, че изпуснахме нашия златен шанс с тази загуба в Беларус. Трябваше да хвърлим всичщи усилия да победим и после да мислим за нещо по-голямо. Петьо е достатъчно трудолюбив и ангажиран, за да покаже на футболисти как трябва са бъде", коментира още Христо Стоичков, а попитан кой трябва да е треньор номер 1 на България тази година, той отговори:

"Треньор номер 1 е Мъри. Няма в момента по-изявен треньор от него за това, което постигна в последните 4 години като резултати с неговия отбор. Също така бих определил и младите треньори, които в момента навлизат в нашия футбол - Белчев в ЦСКА, Томаш в Берое, Илиян Илиев се завърна в нашето първенство с отбор като Верея, виждате до къде върви."

Руски пишман журналист предизвикал бурята на Лаута?

Осъдиха скандалния Максим Тук

20 дни арест за двама фенове на ЦСКА, участвали в мелето в Пловдив

На въпрос дали Стамен Белчев може да изкове успеха на ЦСКА тази година в навечерието на юбилея на "червените", Стоичков отговори:

"Стамен Белчев не може да изкове нищо, защото Стамен Белчев е работник в клуба. ЦСКА го изковава. Като почнете от публика, симпатизанти, фенове, домакина, шофьора на отбора, ръководството, треньорите и футболистите. Всички трябва да дадат максимално от себе си и да се работи по правилен начин."

"Надяваме се, че цялото ръководство ще направят един голям празник за нашите фенове. Празникът е за тях. Ние сме част от тази история, но израснахме благодарение на нашите фенове и тяхната подкрепа", заяви още Христо Стоичков, а за своите планове, добави:

"През февруари ще направим един много силен турнир. Ще поканим известни отбори. Най-големият празник, който сме замислили е по време на световното първенство през юли."

"Никога Неймар не може да засенчи Меси или Роналдо. Докато са те двамата, няма да има такава възможност. Но мисля, че в следващите три години Неймар ще спечели Златна топка. Ще има изненади на световното. Големите отбори много пъти не са минавали първия кръг. Аз не съм привърженик само на един отбор, а на футбола. Обичам спорта. Аз не игнорирам никого. Обичам спорта и професията си. Който е по-добър, нека да победи. Важно е феновете на стадиона да се радват на спектакъла", сподели още Христо Стоичков, а по темата с конфликта в Каталуния, добави:

"Нашите там, където са, много бързо свалиха гащите. Моите са оставени още. Вече 27 години, къщата ми е там. Нищо лошо не съм казал, че да ме упрекват. Тая, където иска да ме съди, може само ей тук да кацне. Аз исках да видя как тя щеше да реагира, ако майка ѝ и баща ѝ бяха бити."