Двама привърженици на футболен клуб ЦСКА са наказани за по 20 дни в следствения арест и със забрана за посещаване на спортни мероприятия за година и половина. Други двама ултраси на столичани са освободени с административна санкция. Четиримата запалянковци бяха сред арестуваните в неделя на "Лаута" заради нахлуване на терена по време на мача от Първа лига с домакина Локомотив Пловдив.

Срещата беше прекъсната за около 20 минути в края на първото полувреме, след като няколко десетки привърженици на двата клуба навлязоха на игрището и започнаха ръкопашен бой помежду си. Един от арестуваните фенове на Локомотив Пловдив ще бъде екстрадиран в Чехия, където е търсен за кражби.

Осъдиха скандалния Максим Тук

Районен съд - Пловдив разгледа днес общо 10 административни дела срещу лица, извършили непристойни прояви на 26 ноември по време на провеждане на футболна среща между Локомотив (Пловдив) и ЦСКА.

Обвинените са наказани по Закона за опазване на обществения ред при посещения на спортни мероприятия, като са им наложени административни наказания "задържане в териториална структура на МВР" за срок между 10 и 20 дни, както и принудителна административна мярка "забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина" за срок между 1 година и 2 години.

При налагане на административните наказания на всяко от лицата, извършили непристойни прояви, съдът се е съобразил с конкретното деяние, като e отчел отегчаващите и смекчаващите обстоятелства. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. /БТА