Тартор на фен фракция на Спартак Москва може да се окаже главният виновник за вчерашните ексцесии на „Лаута”, омаскарили дербито между Локомотив Пловдив и ЦСКА (0:1). Според пловдивския вестник „Марица” един от най-пострадалите след грозните сцени вчера е Максим Тук  - глава на организацията със съмнителна слава „Банда Тука”.

Кадри от ексцесиите в ложите на Локо Пд-ЦСКА

ЦСКА: Фенове на домакините провокираха спирането на мача

БЕЗУМИЕ!

Още в неделя сайтът на ЦСКА излезе с декларация, в която посочи фенове на московския Спартак като провокаторите баталните сцени. По-късно информацията беше потвърдена от директора на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков.

„Марица” информира, че въпросният Максим Тук развива телевизионен интернет канал, посветен на ултрас културата – „ТВ Около футбола”. Участието му в голямото меле на „Лаута” не убегна на руските медии, като бе отразено от уебсайта fanat1c.ru.

11 задържани след мелето в Пловдив

Максим Тук и неговият придружител бяха един от първите, с които нахлулите на терена фенове на ЦСКА влязоха в стълкновение. За присъствието на двамата извести и специален банер на „Банда Тука”, опънат сред трибуна „Бесика”.

Любов по време на война в Пловдив

Онлайн изданието „Трибуна Пловдив” пък дава още подробности около инцидентите вчера. Оттам уточняват, че Тук и още един негов сънародник опитват да излязат на пистата на стадиона малко преди края на първото полувреме. Гардовете от частната фирма, охраняваща футболния сблъсък, първоначално им отказват достъп, но двамата показват журналистически карти и съответно биват допуснати. След това единият от двамата руснаци започва да провокира гостуващата агитка с жестове. По същото време малка част от феновете, заели места на централния сектор, се приближават до огражденията и също дразнят феновете на ЦСКА.