Размяната на удари под кръста вече започна. С това просто наблюдение можем да обобщим случилото се дотук по оста Любослав Пенев-Борислав Михайлов във връзка с предстоящите избори за президент на Българския футболен съюз.

Горещи разкрития от Лечков: За Конгреса, Пенев, Михайлов и още

Откакто бившият нападател и национален селекционер обяви кандидатурата, стана ясно, че този път нещата ще бъдат по-различни и най-малкото Михайлов ще има по-изявена конкуренция. Легендарният страж управлява от 2005 година досега и ще се кандидатира за още един мандат.

Кандидатът за шеф на БФС Любо Пенев съди... БФС

Любо Пенев: Бих поканил с мен още Бербатов, Балъков, Стилиян...

Макар да не минава и седмица без някой клубен шеф да повдигне темата за недоволството  към БФС заради посоката, в която върви родният футбол, дотук Михайлов в нито един момент не бе реално застрашен. Сега в неговия лагер чувстват нещата по-различно, както си личи от скорошните публични изяви на вицепрезидента Йордан Лечков.

Емо Костадинов: Нямам представа дали Любо Пенев може да се справи

Разкритията, които последният направи относно делото за 500 хиляди лева, което Любослав Пенев води срещу БФС, са доказателство, че престрелката вече тече. Като си припомним и начина, по който уведомителното писмо за кандидатирането на Пенев не бе прието, не остава място за съмнение. Битката все повече се оформя като личен конфликт и с напредване на времето е възможно още повече да се отдалечи от традиционните разбирания за политически дуел.