Претендентът за президентския пост в БФС Любослав Пенев даде интервю в предаването „120 минути” по БТВ. В него той потвърди, че се кандидатира за президентския пост на централата ни.

„Аз ще кажа доста неща, тук съм за да се кандидатирам за президент на БФС. Отсъствах известно време. Чета, преглеждам пресата и е време да се покажа. Ще стане официална по документи, когато се обяви датата за конгреса. Дано да има регистър.”

„Абсолютно положително настроен съм. Не говоря за отмъщение и вендета. Аз тогава не нападах никото преди 3 години. Трябваше да се защитя.”

„Искам отново България да се гордее с националния и клубен футбол. Искам да сме близо до крласиране и да се класираме. Кулбовете да играят в Лига Европа и Шампионска лига. Да са пълни стадионите.”

„Нищо лично – време е за кардинална промяна. 12 гтодини плюс 2 – този модел не е печеливш. Не визирам никого. Визирам шапката на българския футбол БФС. Много неща различно би направил. В ДЮШ – различна методика. Нашите национални отбори се представят далеч от това, което имат като качества.”

Пенев се въздържа от коментар по горещите теми

„Лудогорец не е достатъчен. Няма да давам жокери с кои хора ще работя. Но те ще са подготвени. Ще има големи промени. Въ футбола трябва да има хора с пари. Това е задължително. Няма конкретни личности и конкретно лоби. Предполагам, че няколко отбора ще ме издигнат, не само един.”

„Не знам от кого ще получа подкрепа и кой не. Всеки клуб има един глас. Който иска промяна, да ме подкрепи. Много клубове ще ме подкрепят. Тук съм, в България съм, показвам се.”

„Не само Бербатов бих поканил, Стилиян Петров, Краси Балъков. Това са прекрасни футболисти, които са представяли България в чужбина. Защо не. Въпрос на разговор. Аз съм играл в Испания, проведох определени срещи. Искам да приложа тези модели. Основно правило там е да се спазват правилата. Силни, слаби – всичко се спазва. Правила...Аз ще променя нещата.”

„Имаш ФИФА, имаш УЕФА – те са като директиви. Идва конгресът и сега им раздават топки отпреди 20 години и плашат хората, че като дойде Любо – всички си заминавате. Да, някои ще си заминат, но тези, които са подготвени, ще работят за каузата.”

„Ние сме в Европа, започва нашето председателство. Аз съм в добри отношения с абсолютно всички. Нормално взаимоотношения. Не е невъзможно да потърся Ицо Стоичков. Не знам какви ангажименти има. Около 15-и се каза, че ще има обявена дата за конгреса. Ако е по-далечна дата, ще имам повече време за подготовка”, сподели Пенев в първата част от интервюто си.