Горещият кандидат за нов президент на Българския футболен съюз Любослав Пенев съди родната централа за 500 хиляди лева. Това разкри пред NOVA вицепрезидентът Йордан Лечков, който сподели още, че Борислав Михайлов отново ще се кандидатира за шеф на БФС.

Пенев е завел дело заради преждевременно прекратения му договор като селекционер на България. На първите две инстанции делото е спечелено от БФС, а предстои решението на третата.

"Повече от 500 хиляди лева се искат от футболния съюз, да предположим, че Пенев ще спечели, от коя страна ще сме? Ти съдиш Йордан Лечков, президента Борислав Михайлов или БФС, който искаш да оглавиш евентуално? Това е много интересно за мен, конфликт на интереси има ли?", заяви Лечков. 

Той разкри, че конгресът ще бъде насрочен след заседанието на изпълкома в средата на този месец и се очаква изборният форум да се проведе около средата на февруари, като се спомена дата около 15-16 февруари. 

"Ако трябва да бъдем точни, все още нямаме кандидати, защото чисто технологично няма как. В следващите дни трябва да има изпълком, той трябва да реши кога ще е конгресът, а това се очертава да е около 15-16 февруари и едва тогава можем да говорим за кандидат-президенти."

"Всеки е добре дошъл със своите платформи, със своите екипи, така че нека не слагаме каруцата пред коня. Към днешна дата аз не приемам сериозно тази кандидатура, защото според мен се злоупотреби с една свещена дата за българския футбол - 17 ноември."

"Чисто символично беше това вкарване, защото още нямаше регистри. Чисто технологично е злоупотребено с тази дата. Ние сме обществена организация и имаме правила. Ние живеем по правила и закони, трябва първо да има изпълком, който да вземе решение. Президентът Борислав Михайлов ще обяви датата на Конгреса." 

"Моят кандидат е Борислав Михайлов. Чух някои да казват, че щял да се отказва - това е несериозно, въобще не е обмисляно такова нещо. Бих се концентрирал върху подходящия кандидат, който е сегашният."

"Човек, който се утвърди в УЕФА, тази база е негов успех и благодарение на него сме тук. За мен, трябва да се посочат положителните неща, които са се случили в последните толкова години", заяви Лечков.