Членът на Изпълнителния комитет на БФС Емил Костадинов коментира евентуалната кандидатура на Любослав Пенев за президент на родната футболна централа. В последните дни сериозно се заговори, че бившият национал е подал своите документи, които обаче не са били приети. Според думите на Костадинов, това не отговаря на истината.

„Малко съм учуден от факта, че в последните дни някои медии тиражираха, че някакъв документ не е бил приет в БФС. Явно не са наясно как стоят нещата организационно и по документи. След Изпълкома, който ще бъде около 15 декември, ще се обяви датата за следващия Конгрес и след това вече всеки, който желае може да си подаде кандидатурата“, коментира Костадинов.

Във Валенсия бесни на Любо Пенев, уволниха го на секундата

„Всеки има право да говори каквото си иска. Нямам представа дали може да се справи“, сподели Коща на въпрос дали Любослав Пенев би се справил по-добре от настоящия президент на БФС Борислав Михайлов.

Костадинов коментира и представянето на юношеските ни национални тимове, за които той е пряк отговорник в Българския футболен съюз.

„Мисля, че в някои юношески национални отбори има израстване, в други лек застой. Както всички казаха, трябва да се продължи да се работи, за да може първият отбор да се захранва с добри футболисти. Казал съм го много пъти. Всеки, който има желание и възможности, е добре дошъл да се кандидатира. Ще бъдат изслушани неговите виждания за развитието на българския футбол и ще се вземе решение.“

„Разискваме много варианти. Изискал съм от треньорите да дадат анализ на това, което са свършили през тази година и тогава ще вземем решение. Естествено, че съм недоволен. Аз съм максималист и искам във всеки един мач да се побеждава. Реалностите обаче са такива, че има много по-силни отбори от нас. В крайна сметка Футболният съюз трябва и ще го направи, да предложи два или три варианта за развитието на българския футбол. Вече наистина заедно с клубовете, защото без тях футболът у нас няма бъдеще“, каза още Емил Костадинов.