Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов обяви, че иска преиграване на мача с Черно море за Купата на България, защото от Съдийската комисия признаха, че реферът Ивайло Стоянов не е дал чиста дузпа за тима. Впоследствие той разкри, че това негово искане е плод на емоциите. 

"Никой не казва - ощетихме Левски, искаме преиграване на мача. Аз искам мачът с Черно море сега да се преиграе. Какво да кажа. Съдийската комисия излиза и без дори да си поеме дъх, казва: "100% дузпа!". Като е 100%, поне да имаше малко съмнение..."

"Аз ако имам възможност да го направя за преиграването на мача, още тази вечер ще го направя. Това е по-скоро емоционална позиция. Но лекотата, с която тези думи бяха изказани само това ми навява мисълта. Телефонът ми изгоря от привърженици на Левски, питащи ме какво правим по въпроса. Футболният съюз трябва да знае, че има стотици хиляди хора, които не са спасли след този мач и се чувстват ощетени", заяви Иванов.

Последва и въпрос дали "сините" са готови да преиграят и мача с ЦСКА, след като от Съдийската комисия обявиха, че "червените" не са получили също чиста дузпа в мача между двата тима в края на септември. И Иванов изяви готовност за преиграване и на този мач. 

"Ако тръгнем по този въпрос и те го поставят на тема, ще го преиграем, ако всички мачове трябва да се преиграят, да бъде така", сподели още изпълнителният директор на Левски и се върна на скандалните моменти от мача с Черно море, които са го довели до тази емоционална реакция. 

"Аз си обяснявам различните критерии в съдийството, че единствено е целенасочено. Ние открито казахме какво се е случило преди мача с Черно море - присъствие на охранители, на хора в тунела при излизането на футболистите. След това имах възможност да разговарям с колегите, че теренът е бил наводняван 15 минути преди мача." 

"Това ни коства един футболист до края на шампионата абсолютно скандално. На техническата конференция домакините не са казали, че ще правят такива неща. И съответно нашите футболисти не излизат подготвени за такива условия и се контузват тежко, което е съвсем логично с такова нещо." 

"Можем да седим и да гадаем откъде идва въпросът за отсъжданията на съдиите, но очевидно сме от тези, които искат да го поставят така, че да се реши. Не искам да влизаме в коментари и обяснения дали е правилно ръката да е прилепнала към тялото или не. Ние коментираме очевидното." 

"Доколкото знам, по разпоредбите на БФС не е посочено като добра практика да има хора в тунела, ние не го правим в домакинствата си, така че не е нормално", сподели още изпълнителният директор на Левски и накрая изрази надежда, че титлата ще се реши на терена, а не с тъмни практики. 

"Лично много се надявам да е на терена да се реши титлата. Тази година първенството е много близко, има интрига. Надявам се да създадем приятното усещане за привържениците, че отиват на футболен мач да гледат нещо, което никой не знае какъв ще му бъде изходът." 

"Ние имахме няколко такива мача през сезона, в които има изненади и искрено се надявам кампанията да приключи с едно позитивно чувство у хората и да има повече от тях по стадионите. Ако продължаваме да играем пред 1000 човека, какъв е смисълът от футбола въобще." 

"Човек е добре да бъде в известна степен наивен. Ако гледаме само черната страна на нещата, ще трябва и ние да вземаме други мерки. Но ние сме избрали този път - да казваме какви са проблемите и открито да търсим тяхното решаване. Това е истината."

"В момента БФС продава правата за излъчване на българския футбол за 6 млн. лв., а аз искам да струва 100 млн. Сам никой не може да се справи, трябва да се правят стъпки, защото всички развиваме играчи, купуваме нови имена", завърши Красимир Иванов.