Председателят на Съдийската комисия Йордан Сталев категорично отхвърли призива на Левски да си подаде оставката. "Сините" му я поискаха, защото се чувстват ощетени в поредица мачове от решенията на реферите, а и освен това поискаха Ивайло Стоянов, Георги Кабаков и Станислав Тодоров да не им ръководят мачове. Но Сталев няма да уважи нищо от претенциите им.  

"Левски могат да искат, каквото си искат. Аз съм избран от изпълкома на БФС и съм назначен от Борислав Михайлов. Докато президентът не реши аз да бъда сменен, нещата ще се случват така, както се случват", сподели Сталев и сподели, че е напълно независим и явно затова не се харесва на клубовете. 

"Всички клубове да забравят, че могат да си избират реферите. Докато аз съм председател на съдиите, това няма да се случи. Всеки може да има каквито си иска желания, но Кабаков, Тодоров, Стоянов и всички останали съдии в Първа лига, тогава когато аз и Съдийската комисия преценим, ще свирят мачове на Левски."

"Не приемам никакви ултиматуми от клубовете, въобще не ме интересува на кой какво му харесва. Аз съм независим, комисията е независима, тя е част от структурите на БФС. Точно тази независимост обаче явно им пречи на клубовете, защото те не могат по ниаккъв начин да влияят", заяви Сталев и разкри, че не е имало натиск към него. 

"До момента към мен не е имало натиск. Не се чувам с никого, работя спокойно, назначенията си ги правя сам и си нося отговорността. Единият от компонентите в първенството - съдийството - си върши работата добре, защото аз не си спомням толкова оспорвано първенство."

"Съдийската комисия създаде необходимите условия да дадем спокойствие и се вижда, че когато около реферите няма каквото и да е, те се справят добре. И позволяват на клубовете да си покажат способностите и виждате резултата чрез класирането. По-добре от това, здраве му кажи", обяви Сталев, като в същото време разкри, че е имало натиск от определени клубове към реферите. 

"Все още към момента, въпреки че моментите са твърде малко, все още има такива. Има заплахи, те са малко, но ги има. Това  информация, която аз съм дал на президента на БФС и той съответно е уведомил органите, които трябва да се занмиават с това. Другото вече е вътрешна информация."

"Заплахите са станали, аз съм ги коментирал със съдиите след мачовете. Тези заплахи са дошли от фактори в клубовете. Аз съм уведомил Борислав Михайлов, той вече е сезирал органите, които трябва да се занимават с това."

"Аз нямам информация за каквото и да е, всеки да си носи отговорност за думите и хвалбите си, че уреждал първенства и ги купувал. Клубовете ги притеснява, че съм независим. Всеки един съдия от първенството свири на всички отбори. И затова няма да допусна определени клубове да оказват натиск върху назначенията на Съдийската комисия", сподели още  шефът на съдиите.