Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов се изказа емоционално след пресконференцията на шефа на съдиите Йордан Сталев. Той обяви, че е скандализиран от изказванията на Сталев, който категорично отхвърли всички искания на "сините" от откритото им писмо, публикувано в четвъртък след отпадането за Купата на България от Черно море. 

В него столичани искаха оставката на шефа на съдиите, както и трима рефери вече да не им ръководят срещи - Ивайло Стоянов, Георги Кабаков и Станислав Тодоров. 

"Вчера поискахме оставката на Йордан Сталев и исках днес да дойда и да чуя лично с ушите си какво се случва и затова бях тук. Държахме се културно, нито сме го контрирали, нито сме изказвали мнението си кога се дава дузпа и кога не. Бяхме много любопитни защо отвореното ни писмо толкова спешно предизвиква такава ответна реакция." 

"Аз поне не си спомням такъв детайлен отчет до момента да сме виждали досега от Съдийската комисия. Съвпаденията са едно, но когато станат едно след друго... Шансовете за такива съвпадения са под един процент, питайте хората, които са учили математика." 

"Аз чух три неща. Първо, че има дузпа, което слава Богу не беше оспорено. Второ, че оставка няма, за което съм силно разочарован. И третото, че всичко е точно със съдиите в българския футбол. Песента е популярна, фразата също. Аз излизам от тази пресконференция скандализиран. Не смятам, че нито думите, нито тона, с които бяха казани, отиват на позицията на г-н Сталев", заяви Иванов. 

Според него, Съдийската комисия не трябва да се изживява като самодостатъчен орган, каквото впечатление е останало от изказването на Сталев, защото съдиите на практика предоставят услуга, за която хонорарите им се плащат от самите клубове. И затова Иванов призова единствено за честно съдийство. 

"Ние трябва да търсим по-добро решение. В писмото си от вчера твърдим, че явно има тотално разминаване между клубовете и очакванията на Съдийската комисия. Те не могат да бъдат самодостатъчни сами за себе си. Те са просто едни участници в мачовете. Ние развиваме футболисти, организираме мачове, поддържаме стадиони, наемаме охрана и в крайна сметка плащаме за съдии." 

"Всички футболни клубове искат само едно нещо - качествено съдийство. Независимо дали е в наш ущърб, ние искаме хората, като отиват на стадиона, да си мислят какво ще стане на този мач, да имат чувство на превъзбуда, че отборите се трудят. А не постоянно да коментират кой съдия от кого е купен и на коя бензиностанция е посрещнат." 

"Тези хора трябва да разберат, че на тях им се плаща от футболните клубове да доставят услуга. Както всички искаме да имаме ток, който постоянно работи, така всички искаме да имаме съдии, които постоянно да работят и да работят еднакво за всички", сподели Иванов и изрази надежда, че когато и другите клубове усетят проблеми около мачовете си, ще постъпят като Левски.

"Честно да кажа, в клуба се питахме дали писмото ни е достатъчно и сега е времето да си траем. Но пък който е страх от мечки, да не ходи в гората. Виждате, че не сме само ние, виждате реакции на Локомотив София, Арда по адрес на съдиите..."

"Така че смятам, че в контекста на тези неща, ние сме единствените излезли с позиция. Очаквам нещо такова да се случи, но се надявам да не е. Нашият апел е футболът да се развива в правилната насока и съдийството да е коректно за всички."

"Оттук-нататък ще трябва да седнем и да премислим нещата. Въпреки инвестициите на БФС в съдийската комисия, очевидно имат нужда от още помощ. И ако не могат сами да се справят, ние ще им я осигурим. Ако трябва, ще им наемем консултанти, ако трябва ще им организираме обзорно предаване за съдийството след всеки кръг. Очевидно в дискусията се ражда истината." 

"Ние очевидно казахме неща, които са доста остри, така че се надяваме да бъдат премислени добре от БФС и да има някаква реакция от там. В професионалния футбол участието на БФС е свързано с администриране на съдийството, налагане на наказания и т.н. Ние искаме честно съдийство, нищо друго." 

"Ние тогава сме имали нашите причини да издигнем Борислав Михайлов за конгреса и все още смятаме, че той има лостовете и механизмите да повлияе положително на тези процеси. Но може би понякога и той има нужда от помощ отвън, за да се поставят въпросите и да се решат." 

"Надявам се, че и другите клубове, когато имат проблеми, ще направят по същия начин. Няма лошо, когато някой види проблем, да го постави за обсъждане, а не да се крие по дупки и да ги решава по друг начин. Смятам, че тази позиция на клуба трябва да бъде адмирирана, а не наказвана", сподели още Иванов.