Председателят на Съдийската комисия Йорадн Сталев разкри какви са слабостите на родните арбитри от началото на сезона. Те имали пропуски да дават чисти дузпи, за разлика от миналия сезон, когато са отсъждали неколкократно несъществуващи такива. Но въпреки това, той има положителна оценка за представянето на реферите като цяло. 

"Гледайки поведението на арбитрите по терена, ясно е, че в тази си част съдиите се справят повече от добре. Те поемат ангажиментите си и със своите решения на този етап, с четирима съдии, нещата вървят добре." 

"Колкото до предпазването на здравето на футболистите, Съдийската комисия е доволна от представянето на съдиите в тази насока. От началото на сезона реферите имат пропуснати два или три червени картона, което е повече от добре." 

"На мача Лудогорец - Левски има недаден червен картон за Цветкович, който съдията не го дава от тактическа гледна точка. Това е правилно решение негово, но искам да уточня, че това е наистина червен картон." 

"В аспекта "наказателно поле" има какво да се желае от нашите съдии. При отсъдени дузпи за игра с ръка нещата изостават. Там имаме проблеми, на всички е ясно. В тази част Съдийската комисия ще продължава да развива съдитие, за да избягва това тяхно поведение и те да бъудат по-решителни в наказателното поле и да намалеят грешките." 

"Имахме един доста сериозен проблем преди да стана аз председател и той беше отново за ситуациите в наказателното поле. Тогава те даваха дузпи, а те не същшествуваха. Този проблем е сведен до минимум в момента и такива наказателни удари има един или два - тях ги няма, а те са ги отсъдили. Примерът е на мача на Дунав, когато Вальо Железов даде дузпа, която я няма." 

"Човек се усъвършенства цял живот, съдиите имат определени пропуски на определени мачове. Всеки един съдия греши в своята работа. Всеки греши в своето поприще. Идеални хора няма. Но това е елитът на българското съдийство."

"Но дори и да има грешки, ние работим, за да се отстраняват. Тези грешки сега са много по-малко, отколкото бяха преди една година и няма кой да го оспори. Няма как да кажем на нещо, което е така, да е иначе", сподели Сталев. 

"Основен приоритет на комисията е да изкарваме млади момчета, които да растат в системата на УЕФА. Правим семинари четири пъти в годината, които са по 4-5 дена, в които се обучават. Тези семинари включват мачове от Втора и Трета лига и ръководенето им." 

"Има грешки на Ивайло Стоянов, има грешки на Кабаков. Става въпрос, че това са едни от най-добрите съдии в България, но реакцията на Съдийската комисия е еднаква. Имаме шестима международни съдии, ние сме доволни и щастливи, че имаме толкова добри рефери", сподели още босът на Съдийската комисия.