ЦСКА официално продаде голмайстора си Мауридес в Китай. Първи GONG.BG обяви, че вече бившия голмайстор на червените е в Китай от 2-3 дни и трансферирането му в местен тим е въпрос на часове. 

Бразилският таран ще продължи кариерата си в китайския Чанчун Ятай. Отборът се състезава във второто ниво на китайския футбол, след като през миналия сезон изпадна от елита на Китай. Трансферната сума се пази в тайна между двете страни. Това е втори изходящ трансфер на ЦСКА през 2019-а година. По-рано през годината "червените" продадоха Кирил Десподов в италианския Каляри.

Мауридес

Бразилският нападател премина в сряда медицински прегледи и подписа договор за срок от две години с новия си клуб. Чанчун е традиционен китайски клуб, като през 2007-а година триумфира с титлата в азиатската страна. Иначе Мауридес пристигна в ЦСКА през лятото на 2018-а година след трансфер от португалския Беленензеш. Той бе привлечен, за да замени напусналия, отново към Китай, Фернандо Каранга. Той реализира трансфер в Хенан.

В 27-те си мача с „червената” фланелка Мауридес отбеляза 13 гола, а четири от тях дойдоха в Лига Европа – срещу Адмира Вакер и Копенхаген. Официалната страница на ЦСКА във Facebook публикува видео с добрите изяви на Мауридес с фланелката на отбора, пожелавайки му успех за бъдещите му планове.

Мауридес в Китай, урежда трансфер