Асът на Септември Александър Дюлгеров е сред най-любопитните събеседници преди двубоя срещу неговия бивш отбор ЦСКА. През зимата Дюлгеров премина в Септември, а от началото на пролетния дял на шампионата тимът му впечатлява - 3 мача, 7 точка и без допуснат гол.

"Тайната на успеха е в това да се сработим всички заедно като отбор. Това, че не сме допуснали гол, значи, че целият отбор сме се справили. Това е едно добро постижение за отбора на Септември в момента", сподели защитникът пред "Спортно шоу Гонг".

Той коментира, че наличието на колектив е ключово за добрите резултата. "Доста добре, акцентирам, че в отбора в момента има колектив. За мен на това се дължат успехите, в българския футбол колективът е от голямо значение. Надявам се да продължаваме така и в мача с ЦСКА да продължим тази серия. Очаквам всичко. Пълна мобилизация от нашия отбор, треньорският щаб ще даде указанията, ще сме мобилизирани, дано излезем с положителен резултат от този мач."

"Този отбор винаги ще си го обичам, винаги като излизам срещу този отбор ще е предизвикателство и леко странно. Така е било винаги, и преди да отида в ЦСКА. Аз обаче съм професионалист и в момента играя за Септември София, искам да ги победим. Оттам нататък чувствата остават, дано и ЦСКА си изпълни своите цели."

Дюлгеров направи и своя коментар на изненадващото уволнение на Нестор Ел Маестро, с когото и самият той работи през първия дял на шампионата. "За мен беше доста изненадваща с оглед на това, че оставаше една седмица до началото на първенството. На новия треньор Любослав Пенев ще му е доста по-трудно да направи това, което иска. Аз не съм усетил напрежение, чисто професионално се е държал. Не мога да преценя каква е причината, но това е решение на ръководството, което мен в момента не ме засяга."

"Това си е до техните треньори, самите футболисти, дано ни подценят и бъдат изненадани накрая. Такъв треньор като Любослав Пенев не мисля, че ще допусне подценяване и както се казва клишето, да победи, който заслужава повече."

"Дано се получат нещата при нас. Целият отбор да се справи на ниво. Срещу такива отбори, ние излизаме и нямаме какво да губим. Никой няма да ни накаже, че губим от ЦСКА, излизаме мобилизирани, без напрежение, дано да го нямат и младите момчета, точно в такива мачове могат да се доказват, само позитиви може да изкараме. Дано в събота се представим на ниво."

"Със сигурност програмата е трудна, но тя беше трудна и преди да започнем първенството. Особено първите 2-3 мача, никой не си е представял, че ще имаме 7 точки и без допуснат гол. Вървим във възходящ ред, дано не се отпускаме, това не трябва да ни успокоява. Битката за оценяване тепърва предстои."

А възможно ли е нещо повече от борба за оцеляване? "Далеч е, нека стъпка по стъпка, има доста мачове да се изиграят. Проблем е точковият актив, който първият полусезон момчетата не са успели да реализират. Дано продължим и накрая да дишаме по-спокойно, да не чакаме последния мач и някакви баражи. Въпрос на време е. Съвсем спокойно този отбор може да постигне нещо повече."