От ЦСКА пуснаха гневна декларация в официалния си сайт за „тенденциозните” съдийски отсъждания спрямо отбора на „червените”. Отборът от „Българска армия” потвърждава също така, че става „жертва на некомпетентността на реферите или на други процеси”. От клуба също така потвърждават, че се подали жалба срещу съдийството в родния елит.

Тимът, ръководен от Любослав Пенев, има големи несъгласия спрямо отсъжданията на реферите след изиграването на мачовете с Черно море (0:2), както и на последното голямо дерби – срещу Левски (0:1) в родното първенство. И двата мача завършиха с поражения за „армейците”, като дори Любослав Пенев проведе две пресконференции, в които изрази гласно негодуванието си спрямо отсъжданията на съдиите в родната Първа лига. 

В мача с "моряците" във Варна от ЦСКА имат голямо несъгласие за редовността на втория гол на варненци, а също така и за спиране на много обещаваща контрааката, която бе подета от нападателя Евандро през второто полувреме.

В изминалото дерби в неделя "армейците" претендират за спорен червен картон на острието на тима - Едвин Джеси, през първото полвуреме, а също така и за нарушение спрямо десния бек на отбора Иван Турицов от Паулиньо, след което падна гола за "сините", който раздели в крайна сметка двата отбора. 

 

Същевременно от ЦСКА отказа да приемат тези действия, които са считани за тенденциозни спрямо Любослав Пенев, които според клуба се превръщат в "откровена вендета".

Прилагаме декларацията на ЦСКА без редакторска намеса:

Армейци,

от началото на пролетния полусезон сме свидетели на грубо и тенденциозно съдийско ощетяване срещу нашия отбор. Клубът ни става жертва или на некомпетентността на реферите или на други процеси, които в крайна сметка сериозно влияят върху развръзката на шампионата и битката за върха.

ЦСКА е най-великият роден клуб, начело на който е легендата Любо Пенев. Доказана и успяла във футбола личност, мотивирана за работа и успехи в България, която не се страхува да казва истината и да се бори за това, в което вярва. Обиден и недопустим е начинът, по който лични конфликти и стари вражди с него се превръщат в откровена вендета. Не само срещу Любо Пенев, а и директно срещу ЦСКА и вярната ни публика. Милионите червени привърженици, армейският клуб и световно признат футболен човек като Любо Пенев не заслужават това. Подкрепяме нашия наставник и категорично не приемаме съдийските несправедливости, задкулисните действия и неадекватното отношение към институцията ЦСКА.

Клубът ни официално е подал жалба до Съдийската комисия към БФС, в която изразява своите основателни претенции и неудовлетворение от грешните отсъждания на реферите в дербито с Левски и различния им критерий в идентични ситуации, които оказаха влияние върху развоя на резултата и крайния изход на срещата. Все още очакваме отговор от Съдийската комисия на жалбата ни за срещата Черно море - ЦСКА.

Призоваваме за по-голямо уважение към нас, обективност и професионализъм в действията на ръководещите българския футбол!