Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви, че ЦСКА категорично се е прицелил в шампионската титла, въпреки че изостава на пет точки от Лудоорец във временното класиране. 

„Разбира се, че сме уверени в спечелването на шампионската титла. Даваме си сметка, че изоставаме, защото направихме няколко поредни равенства, но в никакъв случай не можем да отписваме сезона”, заяви шефът в тима на "червените". 

„Борбата продължава, предстоят още мачове, а после ще има и по още две срещи на разменено гостуване в първата шестица. Ние имаме своите цели и ще се стремим към тях”, допълни той.

ЦСКА представи новия си партньор

Пламен Марков коментира ситуацията със Станислав Манолев, който бе санкциониран заради необмислени реплики за работата на старши треньора Стамен Белчев след равенството 2:2 с Левски. 

„ЦСКА винаги е бил клуб, в който дисциплината е била на първо място за развитието на клуба. Не може в днешно време един състезател, независимо как се казва той, да си позволява видими реакции срещу решение на треньора. Станислав Манолев е санкциониран по вътрешен правилник и ЦСКА ще продължи да действа така. Всички състезатели трябва да са с равни права на терена и пак казвам, че за нас дисциплината е над всичко", категоричен е спортният директор на ЦСКА.

Марков не изключи възможността да бъдат осъществени входящи и изходящи трансфери през зимния трансферен прозорец.

„След като Барселона се раздели с Неймар, не мисля, че ще има проблем ЦСКА да се раздели с някоя от звездите си. Стига, разбира се, условията да удовлетворяват клуба и футболиста. Има обаче време до трансферния прозорец. ЦСКА ще продължи да се интересува от играчи, които са по възможностите ни и съответно на позиции, посочени от треньорите.”

Той бе помолен да сподели и очакванията си от предстоящия двубой с Лудогорец от 15-я кръг на Първа лига другата седмица, на 5 ноември.

„Сега имаме мач със Славия и по никакъв начин не мислим за Лудогорец. Първата ни цел е да спечелим на „Българска армия”, а след това ще насочим вниманието си към следващия съперник. Ако мислиш за по-силния на книга опонент, се получава разконцентрация и винаги стават грешки", коментира Марков.