Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков си пожела шампионска титла за 70-годишния юбилей на клуба. "Червените" посрещат Лудогорец навръх празника на 5 май и срещата може да се окаже директен сблъсък за първото място.

ЦСКА представи екипите за юбилея

"Победа над Лудогорец ще бъде изключително ценен подарък. Най-големият подарък за юбилея обаче би бил шампионската титла. Продължаваме да следваме тази цел", каза Марков на пресконференция, на която бяха разкрити подробности по тържествата за годишнината.

На въпрос относно билетите, които трябва да предоставят от ЦСКА на феновете на гостуващи тим, Марков отговори: "Мисля, че 4000 все още не е имало на домакински мач на Лудогорец, но по никакъв начин не подценяваме въпроса. Заявените от тях билети ще бъдат осигурени. Знаете, че се създават буферни зони, които са по изискване на органите на реда. Всичкото това нещо го имаме предвид и ще бъде осигурено, както правилникът го изисква."

"Червените" преговарят с популярни лица от телевизионния екран за водещ на празника, който ще започне още от сутринта на стадион "Българска армия".

Интересът към билетите за мача с Лудогорец е голям и от клуба очакват Националният стадион "Васил Левски" да се напълни. 

"Армейците" призоваха феновете да не публикуват снимки, на които се вижда баркодът на билетите, тъй като това е предпоставка за фалшификации.

Изненади за феновете по случай 70- годишнината на ЦСКА

На пресконференцията присъства и почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев, който в неподражаемия си стил внесе настроение сред присъстващите. 

"Да се върнем поколения назад, ЦСКА е фигурирал в целия свят като клуб в различни спортове - олимпийски, световни, европейски шампиони, но номер 1 е футболът. Най-важното е стимулът от 50 000 фенове, които ще дойдат на юбилея", коментира Димитър Пенев.

Един от основните играчи на ЦСКА Кирил Десподов не се притеснява от напрежението, което ще се стовари върху футболистите с оглед очакванията за задължителна победа срещу Лудогорец. 

"Вълнението е невероятно за този мач, но не мисля, че ще ни изиграе лоша шега. Интересът от феновете е голям, надявам се да ги зарадваме с победа в този ден и с титла", каза Десподов.