Мартин Камбуров ще изведе отбора на Берое срещу Левски на стадион "Георги Аспарухов" в неделя от 17.30 часа в първи мач от плейофната фаза на шампионата.

Старозагорци намериха място в Първа шестица, а Камбуров гони своя гол №200 в родния елит.

"Сега почват хубавите мачове, оспорвани, с интрига. Надявам се в този първи мач с Левски да направим положителен резултат. 0:0 не беше лошо като резултат в предишния ни мач там, но ще се постараем за повече, да вкараме гол. Играл съм доста мачове на Герена, вкарвал съм доста голове," заяви Камбуров в интервю за Дарик радио.

"Доста са били приятните моменти на Герена, имал съм и лоши, но положителните са повече според мен. С Локо София направихме един страхотен обрат и вкарах, и с Локо Пловдив също," припомни си още нападателят.

Какво означават 198 гола в българския елит? "Аз знам какво значи това нещо. И всички свързани с футбола знаят. Има и критици, които се опитват да го омаловажат, но няма как да го постигнат. За мен не е реална цел да гоня рекорда на Петър Жеков, защото трябвада играя още 5 години. Но реалното е да достигна 200 гола, предвид и че не съм играл 5-6 години в България."

"Не съм мечтал и не правя сметки. Къде ще се случи, на кой стадион - Божа работа," отговори Камбуров за това къде би искал да падне този гол №200.

"Смело мога да твърдя, че съм легенда на Локомотив Пловдив, хората ме уважават и обичат. Затова нямаше как да се радвам толкова, когато вкарам срещу тях. Не съм се радвал, просто приех нормално гола си," продължи ветеранът.

"В Стара Загора е много професионално всичко, оставени са хората да работят. Така трябва да бъде. Ще остана и догодина в Стара Загора," коментира той за новия си договор с Берое.

"Постигнахме първата си цел - влизане в шестицата. Но никой няма да иска да завърши шести. Дай Боже да станем и трети, но всичко зависи от нас," допълни Камбуров.

За неделното гостуване на Левски, той завърши: "Кой каквото и да говори за Левски и ЦСКА, те са грандовете на българския футбол. Затова всеки трябва да се съобразява с Левски, особено на Герена. Ние ще се съобразим, но ще се борим за своите си цели, за победата."