Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов коментира обширно трите нови попълнения на клуба като изрази особена радост за привличането на Жеферсон. Стоилов коментира и трансфера на Антон Недялков в Далас като изрази съмнение, дали това е бил правилен ход от футболиста.

„Жеферсон е участник на Копа Америка, от целия кадър 24-25 човека е имало само 5 човека от вътрешния шампионат на Бразилия, двама вратари, само трима полеви. Да бъдеш в кадъра на Бразилия за такъв голям форум, все пак Дунга има някакви размишления за футбола.”

„Според мен извадихме голям късмет с неговото привличане. Дано си покаже качествата, които е показал в Бразилия, за да го покани Дунга в националния отбор. Той идва на 23 години в България. Ако той си покаже тези качества, значи това е една много голяма инвестиция, която ще ни се изплати на нас като клуб.”

Относно Жан Карлос, Стоилов коментира: „Този играч го знам от три години. Тогава не беше готов да дойде в Европа, сега има нужните качества да конкурира Каранга. Той е по-разнообразен нападател. Ще видим пролетта на какво ниво е, дали ще се адаптира.”

„Има интерес към Каранга, оферта още не е пристигнала. Цифри не ми се коментират, но цената е много висока. Ако се стигне до трансфер, тя ще бъде умопомрачителна за българския пазар.”

А за напускането на Недялков, ръководителят на „червените” коментира: „Там станаха много набързо нещата. Нямахме желание да продаваме Антон Недялков, но един футболист като иска да се развива в чужбина, много трудно да го задържиш. Лично според мен Антон Недялков можеше да изчака поне до лятото докато се преборим за титлата. Това стана със съдействието на Христо Стоичков, той уреди всичко.”

„МЛС е много сериозно първенство, играят много сериозни футболисти, но лично за мен не беше сега моментът за Антон Недялков да отиде там. За мен беше по-удачно лятото да отиде в европейски клуб.”

„Нашето желание е да бъде запазен отборът до лятото, да видим на какво ниво сме, ако спечелим шампионата, да се пробваме в Шампионска лига.”

Стойчо Стоилов: Любо Пенев е пълен професионалист и честен човек

Има интерес към наши играчи, за мен Кубемба още е енигма, явно не е голаджия просто. Разделяме се с него, Само добри думи за него. За Меркадо абсолютно същото, един много голям професионалист. Много рядко има от Южна Америка такива професионалисти като него.”

Стоилов: Цяла година надиграваме Лудогорец, готови сме за титла