Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов заяви уверено, че „червените” са готови да спечелят титлата на България. В обширно интервю за „Домът на футбола” по DIEMA SPORT той изрази и увереност, че УЕФА ще даде право на клуба да участва в европейските турнири.

“Винаги има какво да се желае, ние сме максималисти. Никога не сме доволни, но това ни дърпа напред. Взехме трима много добри футболисти, дано го докажат с играта си. Може би ни трябват още 1-2 попълнения, но не на всяка цена”, сподели Стоилов.

“Собствениците на клуба са амбициозни хора, работим винаги с перспектива, не на момента да се върши работа.”

“Целта не е да се надиграваме на трансферния пазар (Лудогорец б.р.), а да ги надиграваме на терена. През цялата година надигравахме Лудогорец. Вече есента преодоляхме тези пречки, имаме дълбочина в състава, вече сме готови да се преборим за титлата, аз съм оптимист, знаем, че имаме по-добрият отбор. ако не дай Боже не станем шампиони, причината няма да е спортно-техническа. Да, точно така - не очаквам честна битка.”

Стойчо Стоилов: Любо Пенев е пълен професионалист и честен човек

Откакто съм в ЦСКА, никога не е била честна битката. Дано през новата година да се променят нещата. Дано бъде честна битка на терена, а не да говорим само за съдии. Искам да видя промяна от съдийството. Ние сме най-ощетеният отбор.”

„Има си органи, да направи разследване. Не знам един Караманджуков каква длъжност има в Лудогорец. Защо след мача с Купата си е подал оставката? Това се говори във футболните среди.”

„Никога не е имало колебание в нас към треньора Стамен Белчев. Било е само в медиите и е било опит за дестабилизиране на клуба от част от медиите. Ръководството е било плътно зад Стамен Белчев и е доволно от него. Той има крайната дума за всеки един играч.”

„Левски си е Левски. Имат много фенове. В едно дерби с тях никога не може да знаеш какъв е крайният изход. Никога не се знае кой ще победи в такова дерби. Това е интересното на футбола.”

„Аз съм оптимист и очаквам края на януари КАС да вземе решение по нашия казус. Това ни е било целта винаги.”

„С Балъков сме добри приятели и винаги можем да си помагаме в работата с него. Все пак неговото желание е да бъде главен мениджър на Търново, това е родният му клуб. Направи голям компромис, поздравявам го и го адмирирам, защото в живота има много малко такива хора като него. Той е много голям професионалист.”

Относно базите на клуба, Стоилов коментира: „Не мога да ви кажа нищо, просто не съм се интересувал. Имаме доста друга работа около спортно-техническите въпроси. Познавам много добре господин Ганчев, той е изключително амбициозен човек, така че ще направи най-доброто за базите. Виждате как Панчарево за една година се превърна в рай. Ще бъде най-доброто, което може да бъде направено в България.”