Битката за титлата няма да бъде решена по честен път. Това сподели за NOVA главният мениджър на ЦСКА, Стойчо Стоилов, според когото Лудогорец оказва влияние на съдиите.

„Откакто съм в ЦСКА никога не е била честна битката. Сигурен съм в едно, ако ЦСКА не стане шампион, причините няма да са спортно-технически", смята Стойчо Стоилов.

Според Стоилов на реферите се оказва натиск, а показателно за това е положителното им представяне в Европа за сметка на честите им грешки по българските терени.

„Виждам, че има добри отзиви като свирят в УЕФА, доволни са от тях в Европа, в България не им се получават нещата, предполагам, че не са спортно технически причините, щом на едното място свириш добре, а на другото имаш проблеми”, коментира генералният мениджър на „червените".

Като пример в тази посока Стоилов изтъкна Георги Кабаков, който трябваше да бъде определен за съдия на годината. Заради решенията си на мача ЦСКА – Лудогорец обаче, арбитърът не стана номер едно за 2017-а, а в последния момент за такъв бе определен Станислав Тодоров.

„Как се променя това 2-3 дни преди церемонията? Само един мач ли е решаващ? Това е показателно как се натискат съдиите. Аз не знам един Георги Караманджуков каква длъжност има в Лудогорец и защо си е подал оставката след нашия мач с Лудогорец? Това се говори във футболните среди”, разкри Стоилов.

Той коментира и думите на президента на БФС, Борислав Михайлов, която заяви, че „трима-четирима души оказват натиск на съдиите чрез подставени лица”.

„Щом той е казал, да си направи разследване, да се види кой ги натиска тези съдии”, каза Стойчо Стоилов.

Той заяви още, че ЦСКА иска да разчита на най-добрите си футболисти в борбата за титлата и на този етап не планира да се разделя с голмайстора си, Фернандо Каранга.

„Нямаме желание да го продадем. Има много сериозен интерес, но в клуба няма постъпила оферта. Не искам да коментирам цифри, но цената е много висока. Ако се стигне по някакъв начин до трансфер, цената ще е умопомрачителна за българския пазар”, коментира главният мениджър на ЦСКА.

Цялото интервю със Стоилов гледайте утре в предаването „Домът на футбола" от 20:00 часа по DIEMA SPORT.