Един от членовете на треньорския триумвират начело на ЦСКА Люпко Петрович коментира напускането на Любо Пенев по изненадващ начин в навечерието на мача с Черно море. Според сърбина, всички в клуба съжаляват, че Ел Голеадор си тръгна, но е на мнение, че това си е лично негово решение, което трябва да бъде уважено. 

"Аз лично мисля, че не трябва да се връщаме на случая с Пенев, той сам си тръгна. Това беше изненада, предпочитам да има разум. Мен много ми е жал, че той си тръгна. На всички ни е жал, че си тръгна, но такова е положението, но няма какво повече да коментираме." 

Никаква не е разликата да си на пейката и на Левски, и на ЦСКА. Не съм се загубил по времето на Любо Пенев, ходил съм и на тренировки. Имахме добра работа с него, не съм имал задължение да ходя на тренировки тогава. Бях да гледам играчи в Сърбия и Босна, това беше моята работа", заяви 72-годишният сърбин, след което анализира предстоящия мач с Лудогорец. Според него, играчите имат хъс за победа. 

"Какво има да се говори за този мач, ще е труден. Имаме 4-5 играчи, които не са тренирали напълно след мача с Черно море. Лудогорец е седем пъти шампион на България, време ще дойде да ги бием, дали ще е в събота, дали ще е след година, дали ще е след пет... Ще дойде." 

"Четири кръга преди края ЦСКА има шанс да е шампион, това не в било скоро. Лудогорец винаги имаше титлата 5-6-7 кръга преди края. Ако спечелим сега, после още три победи и печелим титлата. Това е крачка напред, а не назад. Успех е единствено като се спечели титлата."

"Най-важното нещо е да имаш добри играчи, за да биеш Лудогорец. Имаме добри играчи, ако някой не иска да бие, не е спортист. Всеки иска да играе и да даде всичко от себе си. Искам да играем добре и да имаме шансове да сме шампиони", заяви Петрович, като отговори леко троснато на въпросите за контузените в състава, както и дали Рафаел Енрике е взел български паспорт. 

"Питайте доктора кой е контузен, ние не сме доктори. Аз не преглеждам играчите, има си лекарска служба. За Рафаел Енрике дали е взел паспорт, питайте министрите, тъпо е да питате нас", заяви сърбинът, като разкри дали има разногласия в треньорското трио между него, Добри Митов и Димитър Пенев. 

"Имаме един велик човек, на когото е длъжен целият български футбол - Димитър Пенев, който е бил четвърти в света. Има доста вода да изтече, докато някой се доближи до него. Има и разумен, добър човек, като Добри Митов, всички имаме респект към него, нямаме никакви проблеми в комуникацията." 

"Често съм бил треньор и на Левски, и на Литекс, сега помагам на ЦСКА. ЦСКА е голям клуб, а аз съм професионалист и съм работил в над 20 клуба по цял свят. Радвам се, че съм имал щастието да работя и в голям клуб като Левски, и че съм доведен да съм в голям клуб като ЦСКА да помагам", сподели Петрович и говори как е успял да преобрази отбора, за да победи предния кръг във Варна. 

"Преди мача с Черно море имах разговори с всеки един играч, с всяка една линия. Много време отделихме да си говорим, успяхме донякъде да разберат те какво искаме от тях. Тиаго изигра най-силния си мач за сезона във Варна. Всички се трудиха максимално, мотивираха се, още имаме шанс да сме шампиони", сподели Люпко Петрович.


Пенев: Трябва да дадем 100% заявка, че искаме да сме първи

Добри Митов: Имаме някои проблеми около състава