Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев е в новата роля на сонсултант в последните кръгове от сезона в Първа лига. Той заяви, че с Люпко Петрович трябва да помагат, за да може отборът „да излезе бързо от тази мъглива улица“.

„Трябва да връщаме много години назад - бил съм и консултант, и състезател, и треньор… И в националния, и в ЦСКА. Димитър Пенев винаги си остава в този отбор. Винаги съм контактувал с нашия отбор и когато се случва разхлабване на командата, винаги съм бил на помощ. Водили сме разговори със собственици и футболисти“, коментира Пенев.

„ЦСКА е едно име и европейско-клубен отбор. Знаете успехите и колко състезатели са минали - и в националните гарнитури. Трябва да задържим тези позиции. Знаете, че футболистите винаги са прави. При треньорите винаги има промени. Виждате и Люпко, трябва да се помага, за да се излиза бързо от тази мъглива улица. А и виждате, че нашето първенство трудно върви - две седмици е гладко, другата седмица - надолу. Като Настрадин Ходжа с магарето. Защо пеша, защо се качва? Той не се качва надолу, а нагоре се качва, защото идва нанагорно“, добави легендата на ЦСКА.

„Честито на момчетата. Това ги задължава двойно и тройно, след като виждаме резултатите от вчера. Водачът Лудогорец играе под своето ниво в последните три срещи. Задължително ЦСКА да държи фронта и да покаже в оставащите мачове, че своето име още държи. Има шанс да се пребори. Тройката вече е в кърпичката, запазена. Но амбициите за шампионската титла винаги идват. Трябва да поправим грешката от Купата на България”, продължи той.

“Има много такива случаи. Аз също съм напускал. Даже в националния отбор след Европейското и журналисти, и любители на футбола са ме карали: “Подай си оставката!”. Викам: “Остават пет дена, бе. Вие ме търпите 5 години, а пет дена не можете”, допълни легендарният треньор.

„Това е лично отношение. Той няма да си развали симпатиите към ЦСКА, където е израснал като дете. Това са лично негови неща. Дори и 10% не зная какъв е поводът. Няма изненада. Виждате и в Англия, и в Испания стават промени. За много любители е изненада. Той ще си остане в ЦСКА. Симпатии ще си има винаги. Колелото се върти“, отговори Димитър Пенев на въпрос за Любослав Пенев.

„Както много пъти съм казвал пред вас, ще дойде отново ред. Има други специалисти. Виждате, че и от ръководството съм помолен да съм до отбора. И Люпко Петрович да помогне с каквото може. Ще разчитаме на младите треньори. Нека завършим годината, но дай Боже да направим една крачка по-близо и да тормозим водещия отбор”, каза още Димитър Пенев.