ЦСКА пречупи Лудогорец в дербито на 15-ия кръг на Първа лига с 2:1. За "червените" точни бяха Каранга и Меркадо, а за домакините се разписа Кампаняро. Каранга получи червен картон в 68-ата минута на двубоя. Това беше и първи шампионатен успех на "червените" в първенството срещу Лудогорец.

През първата част двата тима се захапаха още от началните минути. ЦСКА започна активно, а още в 8-ата минута Тиаго направи невероятен пропуск, след като беше изведен от Манолев, но вместо да реализира прати кълбото встрани от вратата.

Малко по-късно и Каранга пропусна да открие резултата. Постепенно Лудогорец отвърна и заигра на високи обороти. Натанаел в 24-ата минута финтира двама бранители на гостите, но ударът му не намери целта.

Шест минути по-късно Анисе опита акробатичен удар към Черниаускас, но не намери целта.

Моци: Най-слабият ни мач от 6 години

Най-чистото положение пред вратата на ЦСКА беше пропуснато от Мисиджан, който на празна врата, след като вратарят беше преодолян, стреля встрани от вратата.

Две минути по-рано топката влезе във вратата на Лудогорец, но Кулма беше в положение на засада и гол нямаше.

В 37-ата минута Каранга намери Тиаго в наказателното поле на гостите, но той пропусна да овладее топката и атаката пропадна.

До края на полувремето равностойната игра продължи и двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Последва лудо второ полувреме. Само 3 минути след почивката Лудогорец откри резултата. Марселиньо атакува отлично по левия фланг и намери Кампаняро, който прониза Черниаускас.

Манолев след мача

В 57-ата минута Каранга получи жълт картон, което беше важно спрямо хода на мача. В следващата минута Каранга засече центриране отляво с глава и изравни резултата.

"Червените" останаха с човек по-малко, след втори жълт картон за Каранга. Нарушение срещу Моци на нападателя на "червените" беше изтълкувано от съдията Драганов за втори жълт картон и изгони нападателя, но ситуацията беше доста дискусионна, а всичко това в 68-ата минута на двубоя.

ЦСКА противно на логиката удвои резултата с гол на Меркадо в 71-ата минута на срещата. Той стреля от далечно разстояние с десния крак и изведе ЦСКА напред в резултата.

До края на мача ЦСКА имаше претенции за дузпа при съприкосновение на Меркадо и Сисиньо в 87-ата минута, но съдията остави играта да продължи.

Имаше ли дузпа за ЦСКА?

Лудогорец опита да стигне до изравняването, но това така и не се получи. След този успех ЦСКА е на втората позиция, но съкрати аванса на Лудогорец на само две точки. ЦСКА е с 34 точки, а шампионите са с 36. 

Ето и съставите на двата отбора:

Лудогорец: Броун, Натанаел, Пластун, Моци, Сисиньо, Дяков, Анисе, Кампаняро, Марселиньо, Лукоки, Мисиджан

ЦСКА: Черниаускас, Недялков, Бодуров, Барт, Пинто, Кулма, Манолев, Малинов, Тиаго, Дюлгеров, Каранга

главен съдия: Драгомир Драганов