Старши треньорът на ЦСКА Стамен Белчев не скри задоволството си след историческата победа на 'червените“ над Лудогорец в Разград. Днес ЦСКА взе първи успех на „Лудогорец Арена“, след като успя да направи пълен обрат на резултата, за да стигне до крайното 2:1. Гостите от София дори доиграха мача с човек по-малко след червения картон на Фернандо Каранга.

„Победата е добра, без значение срещу кой отбор е постигната. Заслугата днес е изцяло на колектива и момчетата. Поздравявам ги за характера. Вижда се, че когато играем със самочувствие се получава. Мисля, че Лудогорец ни вкара от първото си положение. Беше много важно за нас да се върнем бързо в мача. Така се и получи“, коментира Белчев.

„Първото полувреме беше равностойно. Моята идея беше да държим топката. Това е и силната страна на Лудогорец. Искахме да им противодействаме с техните силни страни. На моменти се получи, на моменти не, но в такива мачове важна е победата.

Не съм гледал положението на Каранга, не искам да говоря празни приказки. По начина, по който реагира Каранга обаче, съм сигурен, че няма нарушение. Помислих си, че трябва да покаем характер“, продължи той.

Относно направените смени в хода на мача, специалистът допълни: „Меркадо направи много добро включване. Всеки трябва да покаже, че имам място и е част от отбора на ЦСКА. Направих тези смени, защото видях, че отборът на Лудогорец излезе напред. Заложих на бързи играчи като Меркадо и Десподов. Кубемба го пуснах, за да участва при статичните положения пред нашата врата в последните моменти.“

„Първенството е интересно. Всеки може да загуби от другия. Няма място за отпускане. Трябва да се подготвим за следващия мач, който също е сериозен - срещу Ботев. Има кой да замести Каранга. Ние не сме зависими от Каранга, виждате, че и днес успяхме да обърнем, въпреки червения картон“, каза още Белчев.

Специалистът разкри също, че към него не е бил поставян ултиматум за определен брой точки в дербитата с Левски и Лудогорец.

„Не трябва да чакаме да дойде мач с Разград или Левски, за да се покажем. Трябва да показваме най-доброто си лице срещу всеки един съперник. Футболистите могат много. Не е имало ултиматум към мен. За мен беше важно да спечелим шест точки от мачовете срещу Левски и Лудогорец. Спечелихме само четири, но въпреки това ЦСКА го чака добро бъдеще.“

„Когато останахме с човек по-малко си помислих, че искам в този мач и в този момент отборът да покаже характер и добро лице. Показаха го и заслужиха победата. Няма съмнения, че ЦСКА е много добър отбор, просто не всеки път ни се получава. Имаме една загуба от Лудогорец в София, но никой не ни е надиграл. Който ни подцени, ще съжалява. Не мислим още за Купата, нека свършат мачовете и тогава ще мислим за този сблъсък. Няма да имаме контрола в паузата, ще им дам малко почивка, имам предвид нещо.“