Последното ново попълнение в Левски Йеркебулан Сейдахмет създаде интересен казус на "Герена". Той стана четвъртият играч на тима, който е от страна извън Европейския съюз, а това ще причини главоболия на наставника Георги Дерменджиев. 

Причината е, че в групата за мач могат да попадат максимум трима играчи, които нямат паспорти от страна-членка на Съюза. А конкуренцията за тези квоти е огромна, защото другите играчи в подобно положение са сърбинът Милош Цветкович, ганаецът Хали Тиам и бразилецът Паулиньо. 

По всичко изглежда, че най-заменим от това трио е десният краен бранител. Цветкович е с изтичащ през лятото договор, а на неговата позиция беше ангажиран Живко Миланов, така че когато Сейдахмет е готов за игра и Дерменджиев прецени да го викне в групата, сърбинът вероятно ще излиза от нея. 

Също така възможна е ротация и с Хали Тиам, който вече има 8 жълти картона от началото на сезона и е все по-близо до продължително отсъствие от терена заради натрупани официални предупреждения, така че вариантите пред Дерменджиев са налице. 

Йеркебулан Сейдахмет е първият казахстанец, който ще играе в столичния гранд. Той идва с препоръката на Станимир Стоилов, който го наложи в националния отбор на родината му, а 19-годишното крило му се отблагодари със страхотни изяви. Сега надеждите на "Герена" са той да ги повтори и в Левски.