Обявеният за ненужен в Левски вратар Мартин Полачек продължава да се оплаква пред медиите в родината си за положението си на "Герена". Той твърдо не попада в сметките на новия наставник Георги Дерменджиев, но въпреки това не иска да разтрогне договора си, който е до 30 юни 2021 г. и тренира за здраве. 

Той говори пред изданието Sport.sk и обяви, че никога не се е чувствал сигурен за титулярното си място при "сините" и е смятал, че и предишните наставници само са го чакали да сгреши, за да сложат конкурента му Божидар Митрев под рамката. 

"Всичко започна добре. Още от първия мач ме сложиха на вратата и си заслужих похвали. А се конкурирах с капитана на Левски. С изключение на 3-4 мача, играх на ниво през цялата есен. Но през пролетта е различно. Откакто съм тук, трима треньори се смениха. Последният си дойде с вратар и ме прати да тренирам отделно."

"Сега съм в тежка битка. Може да се каже, че дори когато играех редовно, нямах твърда титулярна позиция на вратата. Имах чувството, че треньорите само чакаха да сгреша, за да ме сменят. Но въпреки това, аз ще продължа да се боря за мястото си. Не се предавам и съм положително настроен. Важното е, че съм здрав и се надявам на хубави неща", заяви Полачек и разкри дали съжалява, че е дошъл на "Герена". 

"Животът е низ от решения и аз съм взел настоящото през миналото лято. Сега ще видим какво ще се случи през идното лято. Може би най-добре ще е да се реши моята ситуация. Например, много ми хареса в Полша, бих искал да се върна там, но никой не знае какво ще стане."

"Може и там да попадна на клуб, в който ще дойде нов треньор с нови виждания за вратарския пост. Ето сега в Левски - треньорът знае, че съм там, че тренирам, но не комуникираме изобщо. Всичко зависи от клуба какви планове ще има за мен. Аз си имам договор до 2021 г.", заяви Полачек.