Един от най-големите таланти на казахстанския футбол може да се озове в Левски в часовете преди затварянето на зимния трансферен прозорец у нас. Според местното издание KazFootball, Йеркебулан Сейдахмет ще подпише днес със "сините". 

Офанзивният футболист е само на 19 години и е известен като Казахстанския Меси. Той има страхотен дрибъл и реализаторски качества за крехката си възраст, като е смятан за най-талантливия футболист, който някога се е раждал в бившата съветска република. 

Сейдахмет е собственост на руския Уфа, с който българският гранд изигра две контроли тази зима. Самият казах се появи на терена срещу столичния клуб, като това се случи в първата проверка, която беше още под ръководството на Славиша Стоянович. 

Иначе българската връзка при Казахстанския Меси е много силна, защото той направи дебют за националния отбор на родината си под ръководството на българския селекционер Станимир Стоилов на 23 март 2018 г., а три дни по-късно се появи на терена и срещу българските национали. 

Според казахстанските медии, Йеркебулан Сейдахмет е очакван в България днес за медицински прегледи. Ако подпише договор с Левски, това трябва да се случи до края на деня, защото трансферният прозорец у нас затваря в полунощ днес. 

Йеркебулан Сейдахмет

източник: sports.kz