Бившият футболист на ЦСКА Петрус Бумал даде поредно интервю след раздялата си с клуба, в което се изказа критично относно родните футболни реалности. 25-годишният французин заяви, че възможността да се махне от Първа лига е била истинска манна небесна за него.

Бумал за първи път се появи по родните терени през 2014-а година, когато беше привлечен от Литекс.  През сезон 2016/2017 той игра за ЦСКА, като заяви, че президентът на ловчанлии Гриша Ганчев – без да търси съгласие от играчите си – преместил целия клуб в София.

„След едни сложни първи 6 месеца (в Литекс – б.р.), започнах да играя много и нещата се развиваха добре. Градът (Ловеч – б.р.) е затънтен, но от футболна гледна точка всичко е наред. Прекарах 2 години там, преди да премина в ЦСКА София”, заяви Бумал пред изданието footmercato.net.

„После президентът, който притежава ЦСКА София, реши да премести целия отбор на Литекс там, при новия си клуб. Целият отбор!”

„По онова време имах контакти с други клубове, но президентът не желаеше да ме пусне. Така че останах. До момента в който президентът, който стана собственик на ЦСКА София, премести целия тим в новия си клуб.”

„Всички бяхме трансферирани, никой не попита дали сме съгласни. Аз прекарах само година в ЦСКА. Това бе по простата причина, че при трансфера си аз имах само още година по договора си. В края на сезона (2016/2017 – б.р.) бях свободен. В контракта имаше опция за удължаването му, но за да се възползва от нея, клубът трябваше да ми изпрати контракт до 31-и май. Те не го сториха. Аз си казах: „Какъв късмет! Махам се от България!”, добави още Бумал.

В момента опорният полузащитник се състезава за елитния руски Урал Екатеринбург.