Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов коментира обстойно финансовото състояние на клуба по повод информациите в различни медии от последните няколко дни. Те касаеха задължения към НАП, задължения към фирма за чартърни полети, която заведе иск за обявяване на "сините" в несъстоятелност, както и дълг към Черно море за трансфера на Мехди Бурабия. 

По темата за НАП Иванов сподели, че клубът има споразумение с приходната централа и работи по него. Той обяви, че се надява да има "направени големи крачки" по тази тема до края на срока за лицензиране за Европа, който е 31 март 2019 г. 

"Финансовото състояние не е нова новина, не е имало драматична промяна в него. Видях, че има циркулираща някаква новина за задължения към НАП, аз знам какви задачи имаме към тях и какви цели гоним. Точни суми за неща от бизнес-делата няма да коментирам. Новина е за тези, които я четат, за мен няма." 

"С НАП имаме споразумение, което се стремим да изпълняваме. Не мога да ви кажа цифри към този момент. Самият процес за лицензиране започва март догодина, ние знаем какви задачи имаме дотогава и какво трябва да изпълним, за да е всичко наред."

"Нашата цел е да продължим да работим с НАП, така че да поддържаме нивото на взаимоотношенията в приемливи граници и се надявам до края на периода за лицензиране да направим големи крачки в тази посока. Но това са планове за следващите три месеца и половина", заяви Иванов, след което коментира казуса и с иска за несъстоятелност от фирмата "Титан 77". 

"Има развитие по темата с фирмата, която иска да прати Левски в несъстоятелност. В неделя се запознах с детайлите. Информацията, която беше изнесена, тези събития са започнали да се развиват през ноември, а при нас излязоха месец по-късно."

"Значи тази информация е била изнесена на определената медия, за да я извади тя. Спестена е сумата на претенциите обаче в тази информация. Причината това да не се извади е целенасочено спестена, защото тя е малка за клуб като Левски. И още от тази дата са преведени плащания. По темата не изпитвам притеснения, за мен е интересно защо сега излезе новината." 

"Аз от това, което съм говорил с партньорите ни, не мисля, че от фирмата са изнесли информацията, защото ние имаме интерес да изичстим отношенията си. Журналистите са премълчали други интересни факти от информацията от съда. Има процедура, която е заведена, но не е в ход. Извадена е извън пропорциите тази информация", добави Иванов и коментира казуса с дълга към Черно море за Бурабия. 

"Ситуацията с Черно море е, че имаме съдебно дело с тях и въпросът е от съда да бъде решен и не касае лиценза. Ако има решение на казуса какви са дълговете, ние ще трябва да ги обслужим. Но сега не е ясно какво е решението му", добави Иванов, който говори и за евентуалното назначение на неговия пост на Павел Колев, за когото се заговори по медиите, че вече имал колебания дали да почне работа на "Герена". 

"Аз не мога да взема отношение по темата с г-н Павел Колев. Преди две години и половина, когато г-н Русев ми предложи на мен този пост, не съм се колебал, защото Левски е едно предизикватлество. Още тогава знаех, че има проблеми и няма да е лесно."

"Павел Колев го познавам като професионалист и за него такова предизвикателство би трябвало да представлява интерес и се надявам в скоро време да се изясни този разговор. Аз не виждам причина да няма разбирателство. Каква е офертата и какви разговори са водени с него, не съм аз човекът да се пита. Не се води разговор за друг човек, освен него." 

"Аз в момента заемам тази позиция, така че притеснения в тази сфера не изпитвам, Ако с него не се случи, няма да има трудности", заяви Иванов и накрая категорично отрече да има проблеми със заплатите на играчите.

"Няма неплатени заплати. Ние нашите планове сме си ги направили, какво искаме да направим в трансферния период, така че не са се променили. Очевидно е важен такъв договор за спонсорство, особено като се има предвид какво влияние имат върху българския спорт нашите нови партньори", заяви по темата Иванов.