Наставникът на Черно море Илиан Илиев е спечелил най-много точки сред треньорите в топ 6 на Първа лига в мачовете срещу преките си конкуренти. Варненският специалист е взел 14 пункта от 9 мача, сочи статистика, изнесена в предаването на DIEMA SPORT – „Героите на кръга“.

Припомняме, че само преди седмица Илиев подчини ЦСКА на „Тича“, а през изминалия уикенд и Лудогорец преклони глава пред бойките „моряци“ у дома им. По-рано през сезона и Левски не успя да се справи при визитата си в морската ни столица.

Непосредствено зад Илиев в това своеобразно класиране се нарежда напусналият Лудогорец бразилски специалист Пауло Аутуори с 13 точки, а трети е бившият наставник на Левски – Славиша Стоянович с 9.

Зад словенеца със същия актив, но с по-слаби показали спрямо Стоянович е разделилия се преди пролетния дял на шампионата с ЦСКА – Нестор Ел Маестро. Той е следван от треньора на Берое – Александър Томаш също с 9 точки, но с по-слаби показатели.

Николай Киров се нарежда предпоследен, след като с Ботев Пд успя да завоюва 8 точки, а настоящият наставник на шампионите – Антони Здравков е последен с 5.