ЦСКА победи Ботев с 6:2 в двубой от третия кръг на Първа лига. В супер зрелище за "червените" точни бяха Фернандо Каранга реализирал хеттрик в 13-ата, 62-а от дузпа и 70-ата, Тиаго Родригес в 29-ата минута и два на Десподов в 84-ата минута и 90-ата минута, а за Ботев Лъчезар Балтанов в 39-ата и Омар Косоко в 75-ата минута. Червен картон получи Йордан Минев от Ботев в 54-ата минута на двубоя. 

ЦСКА успя да упражни натиск към съперниковата врата между 13-ата и 20-ата минута. Тогава вреше и кипеше пред вратата на Чворович. В 13-ата минута Каранга откри резултата с хубав удар и даде аванс на "червените". Малко по-късно той отново се разписа, но попадение нямаше, тъй като нападателят беше в положение на засада.

В 16-ата минута удар на Тиаго Родригес мина близо до целта. В 22-ата минута с отличен външен фалц Дюлгеров нацели напречнага греда от далечно разстояние. Пет минути по-късно Каранга отново се разписа, но гол отново нямаше, след като атакуващият футболист на ЦСКА беше в положение на засада.

Малко по-рано Юлиано стреля опасно, но Черниаускас спаси.

В 29-ата минута Тиаго Родригес с удар от воле направи резултата 2:0 за "червените".

След 30-ата минута Ботев се посъбуди и в 39-ата минута Балтанов върна "жълто-черните" в мача с красиво попадение и грешка в отбраната на ЦСКА.

В края на първото полувреме Каранга потърси дузпа след съприкосновение с Димов, който се опита да свали гащетата на футболиста, но съдията Железов не намери основание да отсъди наказателен удар.

В 54-ата минута на двубоя домакините останаха с човек по-малко, след като Минев фаулира Манолев, съдията му извади жълт картон, а секунди по-късно и червен картон заради реплика. В 60-ата минута Манолев беше фаулиран от Тасев в наказателното поле на Ботев, Железов отсъди дузпа, която беше реализирана от Каранга.

Каранга имаше време и да се разпише за трети път, след като Димов се размина с топката и прониза Чворович в 69-ата минута. След това той получи разтежение и беше заменен от Кубемба.

До края на двубоя Кирил Десподов в 85-ата минута и 90-ата минута беше точен, след като влезе като резерва, а за Ботев до края на мача точен беше Косоко, след като получи пас от Виана, като при паса имаше сериозни съмнения за засада в 75-ата минута.

Шест минути след това Виана напусна терена, след като не успя да продължи мача, а Киров беше извършил и трите си смени.

В крайна сметка ЦСКА спечели с 6:2 и вече има 4 точки, заемайки 3-ото място в таблицата, Ботев с 3 точки е на 9-ото място. 

Съставите на двата тима:

Ботев: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Юлиано, Яя Меледже, Балтанов, Бризола, Стоянов, Виана

ЦСКА: Черниаускас, Манолев,  Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Малинов,  Тиаго, Рафаел, Дюлгеров, Каранга