Наставникът на Ботев Пловдив Николай Киров заяви, че няма да търси оправдания след тежкото 2:6 у дома срещу ЦСКА от третия кръг на Първа лига. Старши треньорът на „жълто-черните” заяви, че играчите и особено крайните защитници са допуснали прекалено много грешки, които са допринесли за катастрофалния резултат.

ЦСКА се отпуши срещу европейския Ботев

Само след броени дни пловдивчани имат важен реванш срещу Маритимо в третия предварителен кръг на Лига Европа, а има вероятност заради травмата, която получи срещу „червените”, двубоя да пропусне нападателя Фернандо Виана. Неговата контузия и червеният картон на Йордан Минев направиха така, че Ботев игра немалка част от срещата с 9 души.

„При такъв резултат няма с какво да се оправдаваме. Допуснахме твърде елементарни грешки в крайната защита. С червения картон на Минев само утежнихме положението си. После останахме с 2 души по-малко. В такава ситуация е трудно да се играе”, коментира Киров.

Белчев: Доволен съм, напълно заслужен успех

„Действително не влязохме добре в първите минути. При 0:2 успяхме да се върнем, но второто полувреме се разви по най-лошия начин за нас – останахме веднага с човек по-малко, а после с двама дори.”

„Не можем да преценим на този етап какво е състоянието на Фернандо Виана. Зашиха му коляното, дано няма нищо в самото коляно. Става дума за прорезна рана. Ще решаваме тепърва.”

„Не трябваше, когато останахме с 2 души по-малко, да има активност от нашите крайни защитници. Точно това обаче направихме, затова и оставихме пространства зад гърба си. Това допринесе за лошия резултат, за твърде голямата загуба. Просто трябваше да играем затворено отзад.”

„Всичко зависи от това в какъв състав ще бъдем. Ние сме отбор, който не може да си позволи дълга резервна скамейка. Има да мислим много с ръководството на тази тема. Когато играеш европейски турнири и вътрешно първенство, има нужда от по-голяма бройка състезатели, за да има свежи хора, които влизат. Трудно е в българския футбол да има равностойна резервна скамейка. За отборите с повече финанси това е основният плюс”, завърши Киров.