Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е уверен в кандидатурата си за президент на централата за четвърти пореден мандат. Членът на Изпълкома на УЕФА не пожела да коментира в детайли предстоящия конгрес. Михайлов разкри, че в края на седмицата ще има Изпълком, на който ще бъде решена датата, на която ще се проведе Конгреса. Както е известно бившият национален селекционер Любослав Пенев също се кандидатира за президентския пост.

Кандидатът за шеф на БФС Любо Пенев съди БФС

„Все още не е назначена дата за конгреса. Накрая на седмицата ще има Изпълком, на който ще бъде назначена дата и място. Дали съм уверен в кандидатурата си? Щом излизам, значи съм. Делегатите избират президента, така че от сега ви предупреждавам, че ще говоря единствено на конгреса. Не ме притеснява, че ще се смени властта. Човек трябва да си прави план за бъдещето. Така или иначе БФС ще съществува и след мен”, каза Михайлов.

Михайлов заяви, че според него изминалата 2017 година е повече от успешна за БФС, като приходите, които са постъпили в ръководния орган са надвишили очакванията.

Лечков: Михайлов е нашият кандидат за БФС

„Според мен годината е успешна. Първенството е интересно. Националният отбор постигна два добри резултата. Юношеската гарнитура до 19 години се класира за Елитния квалификационен кръг за Евро 2018. Футболният съюз е стабилен финансово. Може би 2/3 милиона сме над предвиденото”, разкри Михайлов.

Също така Михайлов коментира и програмата, по която ще кандидаства БФС за развитие на футболната инфрастуктура в България.

„По тази програма, по която ще участваме стадион не може да се  направи. Стадиони  се правят от държавата. По-малки проекти за тренировъчни игрища могат да се направят с помощта на местната власт. Става въпрос да се подмомагат школите. Що се отнася до клубовете, ще се участва за проекти”, каза той.

Пенев се въздържа от коментар по горещите теми

„За да построим националната база, тук са вкарани програми „Хеттрик 1, 2, 3” . „Хеттрик 4” ще почне през 2018 година, който е около 3 милиона евро. Стадион не може да се построи с тези пари, но ще ги дадем на места, където е нужно. Ще бъде на принципа на конкурсно начало”, допълни Михайлов.