Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков обяви официално, че кандидатът за президент на федерацията отново ще бъде Борислав Михайлов.

Лечков сподели това пред NOVA като освен това даде и своето мнение за кандидатурата на друг от бившите си съотборници в националния отбор Любослав Пенев. Той обаче уточни, че специална комисия ще одобрява кандидатурите.

"Откъде Пенев знае, че има клубове фантоми? Аз не чух концепция. Кандидат президент си, кажи какво можеш да направиш, не ми говори за рецепти, защото рецепти се изпълняват в аптеките и болниците. Аз имам, ама следващия път. Кога? С какъв екип ще работиш, какво по-ново ще направиш?"

Лечков разкри, че в момента Пенев съди БФС за 500 хиляди лева, а причината е преждевременно прекратения му договор като селекционер на "лъвовете". БФС е спечелил делото на две инстанции, а предстои да стане ясно решението и на трета.

"Повече от 500 хиляди лева се искат от футболния съюз, да предположим, че Пенев ще спечели, от коя страна ще сме? Ти съдиш Йордан Лечков, президента Борислав Михайлов или БФС, който искаш да оглавиш евентуално? Това е много интересно за мен, конфликт на интереси има ли?"

"Ако спечели, от коя страна ще е той? Да не се замесваме в съдебните саги. Платено ти е през тези години, ти съдиш Борислав Михайлов и Футболния съюз, който искаш да оглавиш. Дали не се кандидатираме от немай къде?"

"Комисия ще има, ще преценява, сега всичко е една мъгла. Той има претенция, не неустойка. Ние подписваме договори, в които няма упомената неустойка. Ние вече сме се видели в съда, аз лично съм бил човекът, който трябваше да го предложи за прекратяване на взаимоотношенията заради слабите резултати. Не е имало извънсъдебно споразумение", заяви Лечков за предаването "Домът на футбола". 

Освен това Лечков сподели, че пред настоящия селекционер Петър Хубчев официално е поставена цел класиране за Евро 2020.

"Сега на пангара е Петър Хубчев. Още преди време казах, че ако продължаваме да играем така, няма да има успехи, обвиниха ме в завист. А няма какво да завиждам. В крайна сметка, ние всичко можем да си говорим, но на терена излизат играчите. Добри са ни момчетата, играят що-годе добре, но им липсва класа. Това се касае за класиране."

"С Петър Хубчев сме имали разговор, говорили сме за задължително класиране на Евро 2020. Споделям мнението на Хубчев, защото сме говорили с него. Говоря ви и като родител, и като ръководител, че голяма част от младото поколение не иска да спортува. Въпреки това, трябва да направим всичко възможно с тези футболисти, които имаме, да се класираме."

"19-годишните са в група с Испания, Белгия и Франция, те имат минимален шанс при този жребий. И дори преди жребия за квалификациите за Евро 2020, ние сме длъжни да искаме успех. Франция, Испания и Германия са над другите, всички други са с изравнени възможности. Тези момчета биха заслужено Холандия, Швеция... Значи могат!"

"Затова искаме да дадат всичко от себе си за националния отбор и ще имат шанс. Те самите нека се изненадат, да изненадат и нас, дай Боже. Затова вече говоря за задължително класиране", заяви още Лечков.