Любо Пенев се въздържа от подробности относно действията, които възнамерява да предприеме, ако спечели на предстоящия конгрес на БФС.

„За национален селекционер? Това е тема малко за бъдещето. Не намирам за нормално един чужденец да е на заплата от УЕФА спуснат. Не е нормално това за съдиите. Имаме доста добри бивши български съдии, които да оглавят това звено. Имам рецептите.”

„Чувам доста неща за продаване на мачовете. Но аз ги чета по пресата. Редно е да не се случва, такива нямат място във футбола.”

„Два отбора с името ЦСКА? Левски? Не съм запознат в детайли. Това са важни казуси, но са за бъдещето. Не искам в момента да коментирам клубовете. Тези въпроси не са към мен.”

„Не е невъзможно да дискутирам и с Боби Михайлов. Ще имаме много разговори – и при други журналисти ще гостувам. Ще има и много корекции в таксите, които плащат на БФС. Колко? Дълга тема. Като проведа срещите с клубовете, така ще бъде.”

„Няма да кажа всичко днес. За всички желаещи да настъпи промяната и искат нашия футбол да бъде на високо ниво, има неща, които...В момента няма да кажа всичко.”

„Не разчитай на това да ме поканите с Боби Михайлов. Имам се за средно грамотен”, каза още Пенев в предаването „120 минути” по БТВ.

Любо Пенев: Бих поканил с мен още Бербатов, Балъков, Стилиян...

„В никакъв случай не е направено само лошо. Отлични футболисти, познаваме се добре. Не е направено само неправилно. Имат и плюсове. Като че ли – този модел на управление не дава резултатите, които се очакват. Не ме плаши многото работа, аз съм много смел.”

„Имам много повече приятели. Враговете? Те имат за цел да спечелят този мандат, а аз да променим почти всичко в БФС. Ако се представяме много по-добре, средствата от УЕФА и ФИФА ще бъдат много повече. Тежки милиони и милиарди...Чух, че се тиражира в пресата. По линия на отбора, който играе в турнирите, са раздадени. Защо ги раздават сега, когато има нови кандидати. Кога сега? След конгреса?”

„Ако не спечеля – губи българският футбол. В най-скоро време очаквам да станем колония. Може и от Южна Америка. Аз гледах по 11 чужденци в нашите отбори. Какво да гледам? Последният ми мач беше. Дузпи стреляме нагоре, нещо страшно...”

„Много хора ме подкрепят и ми вярват. С Димитър Пенев не съм разговарял. Ще се видим и с него. Редно е всеки да му отдаде заслуженото. Направи много за националния отбор. От централата може. Това ми е родината”, завърши Любо Пенев.